Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
Obecność 3 (The Conjuring: The Devil Made Me Do IT, 2021)

jestem rozczarowany...
niby #horror, ale klimatu grozy brak, zamiast tego mamy chaos i szatkowne ujęcia.

kilka jump scare'ow filmu nie uczyni

główny motyw (przeciwnik Warrenów) słabiutki i przewidywalny, zapiski głosowe mające "uwiarygodnić" historię wyświetlone na końcu zamiast na początku...

ogólnie szkoda, bo jedyne co czerpie ze świata Obecności to postaci Eda i Laurene...

Dla fana serii może i nawet 6,5/10.
Dla pozostałych 5/10. zapychacz czasu, albo film dla ludzi którzy mają za słabe nerwy na Obecność 1 i 2, które dalej są na top liście horrorów z demonami.

#filmnawieczor #chimeryczneseanse #conjuring
hiperchimera - Obecność 3 (The Conjuring: The Devil Made Me Do IT, 2021) 

jestem roz...

źródło: comment_1623562856NAnl3FY0IDjg4RDFdtBhxO.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hiperchimera: Byłem wczoraj na nocnym maratonie i pierwszy raz w życiu widziałem kolejno 1, 2 i na końcu 3 część. Ta trójka to takie popłuczyny, że aż się śmiać chciało momentami. Jakieś żywe trupy, żałosny antagonista, a ogólny klimat filmu taki ciepły i przyjemny, zupełnie niepodobny do poprzednich części. I te wątki miłosne wplecione kij wie po co. Ogólnie lipa. Może tak jak napisałeś, jak się jest wieloletnim fanem serii
  • Odpowiedz
@hiperchimera: Też jestem rozczarowany. Nie wiem co się dzieje ale już od kilku lat nie pojawił się na prawdę dobry, przełomowy horror. Każdy kolejny to ten sam schemat, niby horror, ale w międzyczasie jakiś żarcik, jakiś wątek miłosny, na koniec wesoła muzyczka.

• Odpowiedz
Wczoraj obejrzeliśmy. Mnie się podobał, ale to kwestia nastawienia. Od strony technicznej (reżyserskiej, producenckiej) film zrealizowany wg dobrych standardów. Fabuła nie powala, jednak dokładnie tego się spodziewałem. Natomiast sam klimat jest dla mnie całkowicie w stylu całego Uniwersum Obecności, który po prostu lubię. Słowo "popłuczyny" wydaje mi się zdecydowanie zbyt mocne i niesprawiedliwe w tym kontekście...
  • Odpowiedz