Aktywne Wpisy

Sharlathan +326
Chuop se zrobił prawilną polską pizze jak za PRLu ale nikt mu nie dał plusa bo jest ze wsi (╥﹏╥)
#gotujzwykopem #pizza
#gotujzwykopem #pizza

źródło: 20250201_211856
Pobierz
Podsumowanie #zbieramnatesle za rok 2024
Przez ostatni rok, nadal regularnie dokupowałem akcje Tesli. W całym 2024 roku dokupiłem kolejne 138 i pół akcji, w średniej cenie 239 USD za sztukę, dzięki czemu na koniec 2024 roku miałem dokładnie 639 akcji Tesli.
Tym samym, dzięki cenie 404.84 USD za akcję, wszystkie moje akcje były na koniec 2024 roku warte dokładnie: 1 060 640.32 PLN
Strategia:
Przez ostatni rok, nadal regularnie dokupowałem akcje Tesli. W całym 2024 roku dokupiłem kolejne 138 i pół akcji, w średniej cenie 239 USD za sztukę, dzięki czemu na koniec 2024 roku miałem dokładnie 639 akcji Tesli.
Tym samym, dzięki cenie 404.84 USD za akcję, wszystkie moje akcje były na koniec 2024 roku warte dokładnie: 1 060 640.32 PLN
Strategia:

źródło: zbieramnatesle2024
Pobierz
jakie znacie "głębokie internety"? wiecie #tor #i2p #zeronet #datprotocol #gemini #gopher itd no ogólnie różne dzikie metody by machnąć bloga/floga czy co tam #linux #nieprzyjacieleniewoli pitole każda opcja co znacie wrzucać, nawet jeśli wymieniłem #deepweb
Jutro jak będę żywy to ten opiszę te co tu tagami wymieniłem
Tudzież coś na Activitypub. Co prawda nic głębokiego, ale zdecentralizowane
bo planuje kurs "jak zrobić prostego bloga" ale zamiast wordpress i job done dam jakieś takie dziwada
przewagą (? albo nie? ) jest to, że można używać bezpiecznie, a jednocześnie normalni ludzie mogą wejść na normalny link i mieć wszystko dostępne bez instalacji tora etc. Coś jak .onion.to i web2tor ale lepsze
http://ratslab.xyz/blog/dlaczego-powinienes-miec-wlasna-stone// jakoś tak to widzę jakieś uwagi na szybkiści? wrócę z roweru rozpiszę te punkty
Każdy docelowo zawierać będzie dwa podpunkty, jak wystawić i jak pobrać zasób
Jeszcze mi przypomniałeś o freenet, bbs (przez internet lub wzdzwaniany, nadal istnieją), tunele ipv6 np. HE.net.
A na samym końcu mała bzdurka bo adresy się owszem kończą ale nie ma żadnego problemu by wynająć
czego brakuje mi na czytniiekranu/?
telnet serwer.com
i tyleogólnie to kminie skrypt co z .md będzie mi gnerwoał html/gopher/gemini itd... tylko sie narazie rozbilem o haskella
https://docs.readthedocs.io/en/stable/index.html
Takie cuś