Wpis z mikrobloga

widac przerosłem czasy w których żyje skro dla mnie to normalne

@Rzecznik_prasowy_patologii: pewnie tak, zresztą zawsze byli tacy którzy wymykali się normom, patrz hipisi w latach '60-'70. Nie zmienia to faktu że norma kulturowa istnieje i zachowania które opisujesz wykraczają poza obecną normę.

@szary2 ciekawa obserwacja, myślę że masz sporo racji i zabawnie będzie obserwować kontestatorów "ciemnogrodu" czy nawet oburzających się na boomerów nazywając ich katolami (mimo że obyczajowy
  • Odpowiedz
@szary2: nie neguję. tak może być. niech się tylko śpieszą z lekarstwem na HIVa bo jak szambo wtedy wybije przy takim stylu życia, to ten nasz obecny COVID to porównać będzie można do kataru podczas alergii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szary2: P--------z i mylisz się. Taka rozwiązłość może nas zaprowadzić jednie w kierunku upadku społeczeństwa i upadku cywilizacji, bo cywilizacja to są pewne normy społeczne. Ludzie się nie zmienili, a przynajmniej nie tak szybko i coś takiego jak zazdrość, zawiść, chęć posiadania itp. istnieje, dlatego nie będzie żadnych związków, co najwyżej różne formy prostytucji i oddawanie się zabawie bez konsekwencji, ale te konsekwencje będą i ujawnią się w późniejszym życiu
  • Odpowiedz
@szary2: cały ten post sugeruje jakbyś myślał, że od początków ludzkości aż do dzisiaj zmiany kulturowe zachodziły tylko w jednym kierunku i dalej będą zachodzić w tym jednym kierunku. "Kiedyś ludzie byli głupsi -> dzisiaj są mądrzejsi -> w przyszłości będą jeszcze mądrzejsi." "Kiedyś odsłanianie nóg na plaży było kontrowersyjne -> dzisiaj kobiety chodzą topless -> więc w przyszłości w ogóle nago będą chodzić!". Kompletna bzdura. Patrzysz na niewielki wycinek
  • Odpowiedz