Aktywne Wpisy

Francesco123 +222
Koorwa, rzuciłem luźną robotę w korporacji bo były 3 zmiany, zero stresu kon zwalony itd każdy wie o co chodzi, naczytałem sie k---a głupot że tak nie wolnoo, trzeba być ambitnym, nie można cale zycie siedziec w jednej firmie... i co? K---a poszedlem do prywaciorza bo jedna zmiana xD i jak myślicie jak jest? Jest k---a p--------e, c-----a umowa na zasadzie zarobisz jak bedzie premia uznaniowa a na papierku minimalna, kamer od

smutny_czlowiek +629
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czy to faktycznie wynika z tego, że piszą NOWE backendy na Pythonie czy to bardziej to, że migrują stare fronty statyczne+jquery na React'a i tak powstaje FullStackowa pozycja w takich firmach?
Nie mam nic do Python'a, żeby nie było, ale po prostu nie rozumiem jeśli tworzy się nowe rzeczy mające API (bo BD to inna para kaloszy) na Pythonie skoro wydajnościowo jest na poziomie PHP itp.
Pytam bo myślę czy warto się poduczyć Python/Django czy niekoniecznie jest sens.
#programowanie
A co do nowych to zależy od składu firmy, w końcu tych pythonowców trzeba czymś zająć i nie mozna od tak wywrócić technologii do góry nogami :)
Jak chcesz zdalne robo gdzie fronty piszą w reactjs a backendu z python/django cię podszkolą to daj znać, mam fajne oferty ( ͡
@Lunatik:tera się robi tak że wystawia sie endpointy na rest frameworku a front to angular/react/co tam jest modne