Aktywne Wpisy

Laronesq +168

AntyKuc +75
#kiszak właśnie w paincie odpalił kadr z youtube i zaczął analizować tekstury w Outer Worlds 2. Sk**wił grę, a potem okazało się, że to kadr z pierwszej części. Jak zostało mu to wytknięte to stwierdził, że jedynka też chuyowo wygląda XD
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-24 213330
Pobierz

Przez 33 lata pracy kobieta przelewa do ubezpieczyciela społecznego łącznie około 303 tys. zł (33 lata razy 12 miesięcy razy 765 zł), a mężczyzna przez 37 lat - 399 tys. zł. Mamy więc 96 tys. zł różnicy na niekorzyść mężczyzn.
Jeśli przeliczyć to na konkretne kwoty wypłat, to panowie dostają łącznie średnio 345 tys. zł emerytur w ciągu swojego życia, a panie 450 tys. zł. Mężczyzna dostanie więc około 44 tys. zł mniej niż wpłacił, a kobieta 147 tys. zł więcej niż wpłaciła.
https://www.money.pl/emerytury/wiadomosci/artykul/system-emerytalny-emerytury-kobiet-emerytury,160,0,2400160.html
#dyskryminacjamezczyzn
#nieczekam107lat
#pieklokobiet
#pieklomezczyzn
#rownouprawnienie
tag do czarnolistowania: #dyskryminacjaemerytalna
źródło: comment_1622180775AgQrNkpmmQwMkMbn4QCeOl.jpg
Pobierz@TrollingMasterNinja: O ile w ogóle jej dożyjesz. Zobacz jak często nawet bogaci mężczyźni nie dożywają emerytury, w mediach co chwilę słychać, że zmarł mężczyzna koło 50 albo 60-tki. Słyszałeś o takich kobietach? Nie? Nie słyszałeś bo to rzadkość. Kobiety żyją statystycznie o wiele dłuzej.
Mam 38 lat,
Ja próbowałem rok temu i stwierdziłem, że Polacy to cucki, którym to to przeszkadza.
To że mężczyźni mają problemy nie wyklucza problemów kobiet, a jak tego nie rozumiesz to nie zasługujesz żeby rozwiać twoje problemy.
Nie mówiąc już o tym że feminizm zakłada
@arisasata: Pomijając niesprawiedliwy wiek emerytalny, my mężczyźni żyjemy krócej na własne życzenie, czynniki które na to wpływają to:
- większa od kobiet skłonność do używek,
- niechęć do chodzenia po lekarzach i robienia