Aktywne Wpisy

auto_reply +8
Mam już dość tego, że znajomi i rodzina wykorzystują to, że nie umiem odmawiać. Jak nauczyliście się stawiać granice - np. przestać pożyczać pieniądze?

Umeraczyk +35
Dziwne, że przez cały okres edukacji nikt nie zainteresował się u mnie potencjalnym autyzmem l albo ADHD. Ja literalnie w środku lekcji z nudów budowałem z zeszytów forty i kłóciłem się z nauczycielką "Dlaczego mam go złożyć", albo robiłem wyścigi kolorowymi zatyczkami, po torze zrobionym z przyborów z piórnika i zeszytów po blacie ławki xD

Nikt nikt nie chce mi odpowiedzieć na to pytanie. Czy szczepionka daje jakiś inny rodzaj przeciwciał niż choroba którą przeszedłem naturalnie?
#szczepienia #koronawirus
źródło: comment_1622016947yywyUfrPzK9XMwfYOjX07O.jpg
PobierzOczywiście możesz powiedzieć że to bzdura, wszyscy są opłaceni, a rządy się zmówiły żeby kontrolować nasze mózgi, ale tak tylko przytocze wypowiedź prof. medycyny, wierz lub nie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja się na medycynie nie znam, więc zostaje mi ufać tym którzy siedzą w tym całe życie
Komentarz usunięty przez moderatora
@Rabusek: właśnie na tym polega problem że jadę za tydzień za granicę na wakacje i liczy się tylko szczepionka. Jeśli mam wysoki poziom przeciwciał i nie chce się zaszczepić, to w oczach systemu jestem "antyszczepem".
@sprawdzajacy: o hui, szury w formie dziś :D
@fizzly: jak lecisz na Maltę to robili wszystkim darmowe testy (dlatego wybrałem ten kierunek). Od 1 czerwca się zmienia i trzeba mieć albo szczepionkę albo samodzielnie zrobiony test za 350zł.
@fizzly: o to że do 1 czerwca rząd malty robił bezpłatne testy po przylocie do nich, a teraz muszę za niego zapłacić bo nie jestem zaszczepiony