Aktywne Wpisy

LM317K +54
#nasa #artemis Ja p------e, realizacja tego streamu to jakieś k---a, nieporozumienie.
Zaraz po starcie jakieś czarne ekrany, podczas separacji boosterów pokazywali publiczność, artefakty, brak telemetrii, łapa się trzęsie kamerzystom co to k---a ma być xD
No i gdzie stream z kamer na rakiecie ehh dajcie spokój tyle miliardów na start a kamerek hd nie umiejo zainstalować
NASA powinno się zaorać
Zaraz po starcie jakieś czarne ekrany, podczas separacji boosterów pokazywali publiczność, artefakty, brak telemetrii, łapa się trzęsie kamerzystom co to k---a ma być xD
No i gdzie stream z kamer na rakiecie ehh dajcie spokój tyle miliardów na start a kamerek hd nie umiejo zainstalować
NASA powinno się zaorać

#primemma Wy nie rozumiecie. Walki i tak nie będzie - NIE BĘDZIE. A jak wejdziecie w świat dorosłych to zrozumiecie, że są momenty kiedy ktoś decyduje za Was. Bez względu na to czego chcecie.
Dobranoc i możecie mnie hejtować.
Napisałam teraz, żeby nie było, że prima aprilis.
Dobranoc i możecie mnie hejtować.
Napisałam teraz, żeby nie było, że prima aprilis.

Użyłem
display:flexiposition:stickybo pozycjonowania elementu do prawej krawędzi widoku.W Chrome wszystko ok.
W Firefoksie nie działa, zachowuje się jak
position:absolute- nie zajmuje przestrzeni w treści.Sposobem jest dodanie elementu ZA prawym elementem, z szerokością
0.1px- wtedy prawy element działa jaksticky, i jednocześnie ten element hackujący nie zajmuje miejsca (również wcontent.scrollWidthitp. miejscach).Żywy przykład (ten sam na obrazku): https://dopog.csb.app/
Pytanie:
* Czy da się to naprawić bez tego hack-u?
* Czy jest to błąd Firefoksa, który jest do poprawienia, czy Mozilla chce, żeby tak to działało?
* Dodatkowo: Próbowałem szerokość elementu hackującego na
00833333237097pxicalc(1px / 120.00001144409178)- w zaokrągleniu najmniejsze możliwe działające szerokości, przy mniejszych element się zeruje i hack przestaje działać. Z czego te wartości wynikają? Ze specyfiki języka w którym CSS jest obliczany w Firefoksie? Ile ta liczba dokładnie wynosi?źródło: comment_1621956111aY7DXC4PZ8mm42S6cEafWK.jpg
Pobierzźródło: comment_1621956760mWzTQ34MaoMrHPIduVimfw.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1488080
0.1px, to zachowuje się to tak, jakby zajmowały one razem1pxi testowa czerwona kreska jest widoczna oraz wcontent.scrollWidthjest wartość o 1 większa.Dlatego też kombinowałem z niższymi szerokościami, żeby móc zmieścić więcej takich elementów hackujących. Przy szerokości
calc(1px / 120)czerwona kreska jest widoczna dopiero przy 45źródło: comment_1621959018erKLQx1a2PAdUE7NlDT6hA.jpg
Pobierzstickybył dopiero wprowadzany, to bawiłem się tym i też były te dziwactwa z prawą krawędzią. Wtedy olałem bo tylko się bawiłem, ale teraz to mi może potrzebne.Mam wątpliwości, czy to nie zostanie poprawione i nie zacznie inaczej działać.
Raczej jeśli już, to będzie tak jak w Chrome, czyli niegroźnie ale nadal nie wiem czy warto taki hack używać.
Jakby szło bardziej oficjalnym sposobem, to chętnie
Gdy ustawić
position:static, przewinąć do prawej krawędzi, zmienić w devTools nasticky- prawidłowo zachowuje szerokość, nadal zajmuje przestrzeń w widoku.Jak w tym momencie przewinąć w lewo, to traci szerokość, stopniowo przestaje zajmować przestrzeń aż dobija do zera zajmowanej przestrzeni - wtedy nie da się wrócić, przewinięcie do prawej krawędzi pokazuje, że prawy element znów działa jak
position:absolute.źródło: comment_1622025655Yv6ZIl4L10Rb1o1uE9rTzc.gif
Pobierz