Aktywne Wpisy

aa-aa +1015
Właśnie w radiu jakiś koleś opowiada że problemem jest to że w Polsce są ściągane ciągle używane samochody i jego rozwiązaniem jest to żeby Polacy przestali kupować używane samochody a zaczęli kupować po prostu samochody nowe z salonu facet jest po prostu genialny tak proste rozwiązanie a tyle ludzi na to nie może wpaść fajnie tu z rana naprawdę ekspertów różnych posłuchać w różnych dziedzinach

krucjan +34
Długo wyczekiwałem i kupiłem w końcu baldura na promce w sumie dopiero zacząłem ale muszę wam powiedzieć, że trochę ostudził się mój zapał. Po tym jak się nasłuchałem jak ta gra wręcz ratuje dzisiejszy gejming liczyłem na wsiaknięcie w nią jak bagno od pierwszych chwil, że nie będą widział kiedy pół dnia zleciało jak się zagram tym czasem jest na razie, cóż... średnio.
Poczynając od sterowania
Brakuje mi większego zooma.
Przyśpieszanie
Poczynając od sterowania
Brakuje mi większego zooma.
Przyśpieszanie

Użyłem
display:flexiposition:stickybo pozycjonowania elementu do prawej krawędzi widoku.W Chrome wszystko ok.
W Firefoksie nie działa, zachowuje się jak
position:absolute- nie zajmuje przestrzeni w treści.Sposobem jest dodanie elementu ZA prawym elementem, z szerokością
0.1px- wtedy prawy element działa jaksticky, i jednocześnie ten element hackujący nie zajmuje miejsca (również wcontent.scrollWidthitp. miejscach).Żywy przykład (ten sam na obrazku): https://dopog.csb.app/
Pytanie:
* Czy da się to naprawić bez tego hack-u?
* Czy jest to błąd Firefoksa, który jest do poprawienia, czy Mozilla chce, żeby tak to działało?
* Dodatkowo: Próbowałem szerokość elementu hackującego na
00833333237097pxicalc(1px / 120.00001144409178)- w zaokrągleniu najmniejsze możliwe działające szerokości, przy mniejszych element się zeruje i hack przestaje działać. Z czego te wartości wynikają? Ze specyfiki języka w którym CSS jest obliczany w Firefoksie? Ile ta liczba dokładnie wynosi?źródło: comment_1621956111aY7DXC4PZ8mm42S6cEafWK.jpg
Pobierzźródło: comment_1621956760mWzTQ34MaoMrHPIduVimfw.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1488080
0.1px, to zachowuje się to tak, jakby zajmowały one razem1pxi testowa czerwona kreska jest widoczna oraz wcontent.scrollWidthjest wartość o 1 większa.Dlatego też kombinowałem z niższymi szerokościami, żeby móc zmieścić więcej takich elementów hackujących. Przy szerokości
calc(1px / 120)czerwona kreska jest widoczna dopiero przy 45źródło: comment_1621959018erKLQx1a2PAdUE7NlDT6hA.jpg
Pobierzstickybył dopiero wprowadzany, to bawiłem się tym i też były te dziwactwa z prawą krawędzią. Wtedy olałem bo tylko się bawiłem, ale teraz to mi może potrzebne.Mam wątpliwości, czy to nie zostanie poprawione i nie zacznie inaczej działać.
Raczej jeśli już, to będzie tak jak w Chrome, czyli niegroźnie ale nadal nie wiem czy warto taki hack używać.
Jakby szło bardziej oficjalnym sposobem, to chętnie
Gdy ustawić
position:static, przewinąć do prawej krawędzi, zmienić w devTools nasticky- prawidłowo zachowuje szerokość, nadal zajmuje przestrzeń w widoku.Jak w tym momencie przewinąć w lewo, to traci szerokość, stopniowo przestaje zajmować przestrzeń aż dobija do zera zajmowanej przestrzeni - wtedy nie da się wrócić, przewinięcie do prawej krawędzi pokazuje, że prawy element znów działa jak
position:absolute.źródło: comment_1622025655Yv6ZIl4L10Rb1o1uE9rTzc.gif
Pobierz