Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@arysto2011: Weź się przejdź ziomeczku chociaż raz do salonu Apple i poużywaj sobie ich komputera. To jest zupełnie inna klasa niż PCty jakie ma większość polaków. Ekrany o dużo większej rozdzielczości niż w PCtach z zajebistymi kolorami, stożkowe głośniki na których słychać mięsisty bacik i wszystkie szczegóły, czy smukłe aluminiowe obudowy (wiem, że wolisz plastik, bo taniej xD), a do tego system operacyjny, który integruje się z twoim telefonem i
  • Odpowiedz
Windows i działa to ostatnie rzeczy jakimi bym powiązał :P Prędzej ChromeOS

@fervi: Kiedy ostatnio na 10ce widziałeś ekran śmierci? Mam PC i laptop prywatny, laptop służbowy, i laptop żony służbowy w domu i od lat nie wymagają żadnej specjalnej obsługi.
Dziecko by ogarnęło.
Więc jak ci się sypie korzystasz jak down.
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: Myślę, że z 4 miesiące temu. Różnego rodzaju problemy wczoraj czy dziś. Mimo w-------j ręcznie opcji zmiany klawiatury, sama zmienia jakimś nieudokumentowanym skrótem klawiszowym, albo i nie. Po prostu tracę możliwość dodawania polskich znaków w różnych programach.

Źle działające sterowniki pominę, bo "zakładam, że to twórca ich powinien poprawić". Tylko twórca od 4 lat ma je w p-----e
  • Odpowiedz
Na windowsie to jakiś margines.

@masz_fajne_donice: Ja się cieszę, że to margines, tylko co mam zrobić jak kupiłem laptopa rok temu i sterowniki ssą pałę. Oczywiście tethering z telefonu po kablu USB
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama: Tak, kupiłem sobie gamingowy komputer za dwie średnie polskie pensje, ale jestem biedakiem, bo nie zapłaciłem 10 000 za maca, który co prawda ma ciekawą funcjonalność, której jednak nie potrzebuję.

W sumie nie wiem kto jest gorszy - antyfani Apple z klapkami na oczach, którzy wiedzą o IOS więcej niż developerzy Apple, a Iphona nigdy nawet nie mieli w rękach, czy psychofani Apple, którzy posiadanie danego sprzętu uważają za
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: Sprawdzę później. Natomiast takich drobnych błędów jest w cholerę w Windowsie. Np. nie działa mi też Windows Update i nie mogę zaktualizować Windowsa do nowszych wersji (może też coś wiesz na ten temat XD). Jak się zreloguję na Win to ci podam numer błędu.
  • Odpowiedz
@Cryptograph: Można wiedzieć w czym programujesz i z jakich narzędzi korzystasz? Bo programuję komercyjnie pod win10 + wsl + docker praktycznie od momentu udostępnienia pierwszych buildów w insider preview i większej bzdury jak to, że używanie wsl jest lepsze niż bezpośrednio na linuksie jako hoście to już dawno nie słyszałem (to jak korzystanie z wine pod linuksem tylko w drugą stronę). Jest masa kruczków, performance gapów itd. Mógłbym wymieniać i
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: Co do tego błędu - nie potwierdzam, nie zaprzeczam. Dlatego, że teraz mimo włączonego Remote Desktop (jako klient :P) mam polskie znaki. Ale może to być to, bo z RD korzystam.

0x800f081f - Windows Update. Niby błąd .Net 3.5, ale głównie dotyczy chyba wersji serwerowych ... nie wiem.

Reinstall pewnie pomoże na jakiś czas, ale to skomplikowany proces z czasem się robi :D
  • Odpowiedz