@arysto2011: Weź się przejdź ziomeczku chociaż raz do salonu Apple i poużywaj sobie ich komputera. To jest zupełnie inna klasa niż PCty jakie ma większość polaków. Ekrany o dużo większej rozdzielczości niż w PCtach z zajebistymi kolorami, stożkowe głośniki na których słychać mięsisty bacik i wszystkie szczegóły, czy smukłe aluminiowe obudowy (wiem, że wolisz plastik, bo taniej xD), a do tego system operacyjny, który integruje się z twoim telefonem i
Windows i działa to ostatnie rzeczy jakimi bym powiązał :P Prędzej ChromeOS
@fervi: Kiedy ostatnio na 10ce widziałeś ekran śmierci? Mam PC i laptop prywatny, laptop służbowy, i laptop żony służbowy w domu i od lat nie wymagają żadnej specjalnej obsługi. Dziecko by ogarnęło. Więc jak ci się sypie korzystasz jak down.
@masz_fajne_donice: Myślę, że z 4 miesiące temu. Różnego rodzaju problemy wczoraj czy dziś. Mimo w-------j ręcznie opcji zmiany klawiatury, sama zmienia jakimś nieudokumentowanym skrótem klawiszowym, albo i nie. Po prostu tracę możliwość dodawania polskich znaków w różnych programach.
Źle działające sterowniki pominę, bo "zakładam, że to twórca ich powinien poprawić". Tylko twórca od 4 lat ma je w p-----e
@masz_fajne_donice: Ja się cieszę, że to margines, tylko co mam zrobić jak kupiłem laptopa rok temu i sterowniki ssą pałę. Oczywiście tethering z telefonu po kablu USB
@fervi: Zweryfikuj. Następnym razem jak bedziesz miał problem wyłącz zdalny pulpit. Od lat widzę ludzie mają z tym problem niektórzy z tym żyją nie widząc korelacji jak codziennie na zdalnych pulpitach pracują.
@suqmadiq2ama: Tak, kupiłem sobie gamingowy komputer za dwie średnie polskie pensje, ale jestem biedakiem, bo nie zapłaciłem 10 000 za maca, który co prawda ma ciekawą funcjonalność, której jednak nie potrzebuję.
W sumie nie wiem kto jest gorszy - antyfani Apple z klapkami na oczach, którzy wiedzą o IOS więcej niż developerzy Apple, a Iphona nigdy nawet nie mieli w rękach, czy psychofani Apple, którzy posiadanie danego sprzętu uważają za
@masz_fajne_donice: Sprawdzę później. Natomiast takich drobnych błędów jest w cholerę w Windowsie. Np. nie działa mi też Windows Update i nie mogę zaktualizować Windowsa do nowszych wersji (może też coś wiesz na ten temat XD). Jak się zreloguję na Win to ci podam numer błędu.
@Cryptograph: Można wiedzieć w czym programujesz i z jakich narzędzi korzystasz? Bo programuję komercyjnie pod win10 + wsl + docker praktycznie od momentu udostępnienia pierwszych buildów w insider preview i większej bzdury jak to, że używanie wsl jest lepsze niż bezpośrednio na linuksie jako hoście to już dawno nie słyszałem (to jak korzystanie z wine pod linuksem tylko w drugą stronę). Jest masa kruczków, performance gapów itd. Mógłbym wymieniać i
@masz_fajne_donice: Co do tego błędu - nie potwierdzam, nie zaprzeczam. Dlatego, że teraz mimo włączonego Remote Desktop (jako klient :P) mam polskie znaki. Ale może to być to, bo z RD korzystam.
0x800f081f - Windows Update. Niby błąd .Net 3.5, ale głównie dotyczy chyba wersji serwerowych ... nie wiem.
Reinstall pewnie pomoże na jakiś czas, ale to skomplikowany proces z czasem się robi :D
źródło: comment_1621865994OGkP34vDNqfKqFuSHaaSpm.jpg
PobierzWindows do zabawy
Linux jako ciekawostka dla pasjonatów
@fervi: Kiedy ostatnio na 10ce widziałeś ekran śmierci? Mam PC i laptop prywatny, laptop służbowy, i laptop żony służbowy w domu i od lat nie wymagają żadnej specjalnej obsługi.
Dziecko by ogarnęło.
Więc jak ci się sypie korzystasz jak down.
Źle działające sterowniki pominę, bo "zakładam, że to twórca ich powinien poprawić". Tylko twórca od 4 lat ma je w p-----e
@fervi: Standardowo. Zdalny pulpit. Odpalasz jakiś zdalny pulpit i wtedy lokalnie nie masz pl znaków.
@fervi: Problem ze sterownikami to akurat domena innego systemu. Na windowsie to jakiś margines.
@masz_fajne_donice: Ja się cieszę, że to margines, tylko co mam zrobić jak kupiłem laptopa rok temu i sterowniki ssą pałę. Oczywiście tethering z telefonu po kablu USB
źródło: comment_16218857009xoIP2PCnMI6HOFj0mEDAP.jpg
PobierzW sumie nie wiem kto jest gorszy - antyfani Apple z klapkami na oczach, którzy wiedzą o IOS więcej niż developerzy Apple, a Iphona nigdy nawet nie mieli w rękach, czy psychofani Apple, którzy posiadanie danego sprzętu uważają za
0x800f081f - Windows Update. Niby błąd .Net 3.5, ale głównie dotyczy chyba wersji serwerowych ... nie wiem.
Reinstall pewnie pomoże na jakiś czas, ale to skomplikowany proces z czasem się robi :D