Wpis z mikrobloga

@skitarii: kurrrrła żeby się czas wtedy zatrzymał. Wtedy wszystko było bardziej "wyjątkowe". Dzieciak miał z gazetki jakąś średnią gierkę, nawet demo, to katował ją, bo nic innego tego dnia nie miał do grania. Nawet jak coś było obiektywnie średniego, wtedy było ideałem. Teraz jest steam, 8,033 gier (2019r), wszystkiego do porzygu, grasz w X i zastanawiasz się czy nie odpalić Y bo może da więcej frajdy, w dupie mi się
  • Odpowiedz
Plus to że wszystko było na płytkach / pamięciach. Miałeś grę fizycznie w ręce. Dziś kupuję w internecie, ale gra nie jest moja. Wyłączą internet - nie zagram w singleplayer co dla człowieka średniej daty jak ja jest kosmiczne. Zmienią literkę gdzieś w grze - muszę zaktualizować bo nie nie wypuści poza steam. Zmieni się polityka serwisu, wydawcy, państwa, gierkę mogą przerobić, ocenzurować czy skasować, dzięki bogu to sporadyczne przypadki

Czuję się
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@skitarii: właśnie mi przypomniałes że mój psiapsi pożyczył z 10 lat temu ode mnie płytkę z tirami i do mnie nie wróciła chyba XD
  • Odpowiedz
właśnie mi przypomniałes że mój psiapsi pożyczył z 10 lat temu ode mnie płytkę z tirami i do mnie nie wróciła chyba XD

@gfgfgfa: Chyba każdy komuś albo od kogoś taką płytę chociaż raz w życiu pożyczył XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@metoklopramid: Super były te rzeczy z demosceny. Chyba w pewnym momencie kupowałem płyty dla tych rzeczy, a nie dla fulli. Pamiętam, że muzyka odtwarzana na fast trackerze była cudna.
  • Odpowiedz
@skitarii czasem do menu wrzucali muzykę jakiś polskich twórców. W jednym numerze dali Aural Planet, do dziś słucham ( ͡ ͜ʖ ͡)

Pamiętać też trzeba o demach, teraz tego już nie ma w takiej skali jak kiedyś. Ileż to gier dzięki temu poznałem, a potem kupiłem. Freespace 2, Metal Fatigue, submarine titans, nolf, etc...

Ech, czasem chciałbym mieć wehikuł czasu i wrócić na przełom wieków (
  • Odpowiedz
  • 0
@Panas kurła kiedy pierwszy raz dopadłem demo diablo 2 (max można było zabić krwawą orlice) to tak się wkręcilem ze wbilem jakoś 20 lvl gdzie na 12-13 kończy się 1 akt. Wtedy zrozumiałem ze na demie się nie skończy :)
  • Odpowiedz