Wpis z mikrobloga

Dzień dobry, to mój pierwszy wpis na mikro więc proszę o wyrozumiałość bo jeszcze nie ogarniam co i jak. Jestem ojcem 5-latka z autyzmem, który ma bzika na punkcie przejazdów kolejowych i wind. Chciałbym mu zbudować na początek elektryczny szlaban, który by się zamykał/otwierał powiedzmy na przycisk. Na youtubie znalazłem głównie szlabany oparte o arduino i fotokomórkę w dodatku wykorzystujące części z zestawów, które już nie są dostępne w zakupie np. 7866. Syn posiada na razie zestaw 60198 czy ktoś się spotkał z projektem wykonania takiego szlabanu? Potrzebowałbym projekt i listę klocków jakie musiałbym zakupić. Ważna jest też skala, żeby pasował on do posiadanego zestawu. Jeśli dałoby radę jeszcze migające światła zrobić to już by była mega petarda dla niego. Z góry dzięki za pomoc #lego
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lucky_Freak: Napisałem jeden komentarz. Komentarz z poprawioną pisownią liczebnika, bez zbędnych słów.

Pretensje miej do sapiącego ułoma i kolegi, który do niego dołączył i robi mu dobrze.

Poza tym moim celem jest poprawienie kogoś w miejscu, w którym popełnił błąd, żeby inni obecni wiedzieli, że to jest błąd i jak pisać poprawnie. Na tym polega
  • Odpowiedz
@StaryWedrowiec: Ja też nie lubię analfabetyzmu, ale zanim prześledzisz moje konto w poszukiwaniu błędów tak jak zrobiłeś to u pozostałych kolegów, chciałbym ci napisać, że ten wpis dotyczy konkretnego tematu, a nie pisowni. Zastanawiam się jak posługujesz się językiem obcym i czy błyszczysz taką samą erudycją? Myślę, że powinieneś wiedzieć, że w większości sytuacji najważniejszą kwestią jest dojście do porozumienia czyli przysłowiowe dogadanie się. Ty natomiast w tym wpisie poprawiasz
  • Odpowiedz
@evilonep: Nie mam w tej chwili czasu, żeby odpowiedzieć precyzyjnie i wyczerpać temat, który poruszyłeś.

Nie jestem smutnym człowiekiem, wręcz przeciwnie. Co nie zmienia faktu, że nie wszyscy mnie lubią, bo jestem dość specyficzną osobą.

Poniżej możesz poczytać o mojej
  • Odpowiedz
@evilonep: Robiłem to, robiąc co innego.

W domu korzystam z trzech monitorów i udzielanie się na wykopie nie koliduje z innymi czynnościami, a ostatnie dwie godziny spędziłem na rowerze (pisałem z komórki, w przerwach na odpoczynek w treningu tricków) i wróciłem tylko dlatego, że zaczęło znowu padać.
  • Odpowiedz
@StaryWedrowiec: Załóż sobie tag lub znajdź osoby z podobnym charakterem. Daj żyć innym i nie okazuj swojej erudycji na wyrost. Tutaj dostaniesz tylko komentarz. Poza domem, prędzej czy później dostaniesz po prostu w mordę. I będziesz jak rudy z blok ekipy.
  • Odpowiedz
@evilonep: Ja jestem, jak rudy z blok ekipy. Siedzę na ławce, na deptaku czy w parku, sączę browara, by zaraz znowu p-----------ć na rowerze... Widzę kogoś odchodzącego od ławki, na której siedział... Widzę też pod ławką pozostawione butelki...

Co robię? Podchodzę albo drę mordę i nakazuję posprzątać po sobie. Proste.

Kiedy widzę większa grupę patusów, którzy rozbijają butelki, w nocy, w mieście... Co robię... Cyk, telefon na policję.

Nie jestem
  • Odpowiedz