Wpis z mikrobloga

Odgrzebałem starego ELM327 którego używałem do swojej bemki. Teraz trafił mi się Audik z rodziny którym śmigam. Audi a3 2004, 1,6 ben + lpg

Niestety mój szwagier używał go i nie wiadomo co z nim robił przez ostatnich 6 lat. Motor pójdzie na deski na pewno ale dopiero jak finanse ogarnę.

Niestety, odebrałem go i po 1500 km wystrzelił check. Wiadomo że to nie świeżynka, pytałem go mówił że co jakiś czas wyskakuje, jeździł z nim do mechanika i problem z mapami. No ale chciałbym pierwsze sam sprawdzić. Jaka apka na androida TERAZ do audika polecacie? Wole zapytać niż instalować każdą z osobna.

#motoryzacja #android #obd2 #mechanikasamochodowa #diagnostykasamochodowa #elm327
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@compix: ale że gazowe? Jak to np STAG albo LPGTech to ogarnij sobie interfejs za parę dych i sam sobie popraw, nic trudnego a będziesz miał dobrze :P. A tak w ogóle to zacznij od wymiany filtrów fazy ciekłej i lotnej, bo mało kto to wymienia a przecież to filtry, zatykają się. Przed wymianą fazy ciekłej zakręć zawór na butli i odpal auto i zostaw do momentu aż zgaśnie, żeby
  • Odpowiedz
@Odczuwam_Dysonans: Ja furkę odebrałem niedawno bo szwagier jeździł. Mówił że to robił. Ja w swojej bemce wszystkie filtry łącznie z gazem wymieniałem razem z olejem co 8-10 k bo tam troszkę wymodze miałem w silniku. Teraz do ładu to musze doprowadzić. Instalacja...nie widzę jaka to bo w a3 jest ciasno i sterownika nie widzę. Jeśli to będzie STAG to mam również sterownik po bemce.

Tak czy siak sam się zastanawiam
  • Odpowiedz