Wpis z mikrobloga

@vasos: True. IMHO skład wygląda optymalnie!

- Kaczmarek pokazał się z super strony w tym sezonie. Wydaje się lepszy od Konara w każdym aspekcie (patrząc na sezon)
- Janusz miał dużo lepszy sezon niż Komenda.
- Huber ma potencjał i zakładam, że wskoczy do 6tki w ciągu najbliższych 2-3 lat. Póki co środek sprawdzony i pewny.
- Kwolek i Szalpuk - vs Bednorz i Formal --> O ile Fornal może być
@Arw165: osobiście myślałem że odpadnie Semeniuk z racji na brak doświadczenia kadrowego o którym często się wypowiadal Heynen, ale należy docenić, że Belg idzie z duchem czasu i jest elastyczny, a tego się obawiano najbardziej
@vasos: Semeniuk w tym sezonie naprawdę dużo pokazał. Wydaje mi się, że razem ze Śliwką i Zatorem mogą otwierać przyjęcie na pierwsze mecze VNL.
@3mielu: żeby nie było, Kwolkowi kibicuję, ale od jakiegoś czasu jego nonszalancja w grze jest mega irytująca. Ataki na pół gwizdka, niechlujne przyjęcie, mowa ciała. W całych playoffach to on dobrze zagrał w ostatnim meczu ze Skrą o 3. miejsce i tyle. O ile fantastyczna runda zasadnicza, tak kolejny raz przychodzi sezon kadrowy, słabiutka Belgia i Kwolek umiera w ataku.
@vasos: Nie ukrywam, że poxzupelm ulgę, że nie poszedł w zaparte ze swoim skladem i wziął dwójkę - Semeniuk/Kaczmarek. Natomiast miałem nadzieję, że ich weźmie, patrząc na to, że np taki Szalpuk był w 2018 w podobnej sytuacji jak dziś Semeniuk. Tj w kadrze był dosyć krótko, a nie mial takich osiagniec jak Kamil