Wpis z mikrobloga

Jakie macie doświadczenia z badaniem technicznym motocykla? Ja byłem pierwszy raz i diagnosta podszedł, spytał o przebieg wziął dowód i tyle ¯_(ツ)_/¯ #motocykle
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wubwub kurde a ja za granicą to mam przegląd każdej śrubki. Najważniejsze co sprawdzają to temperatura wrzenia płynu hamulcowego. A tak to standard, światła, hamulce, wycieki, wydech, spaliny....
No i nie można być przy badaniu, wszystko za zamkniętymi drzwiami.
Ale i tak przechodzi bez żadnego problemu i żadnych wykrytych usterek.( ͡~ ͜ʖ ͡°)

@bocznica
@Vader-Poland
Takie badanie to na zachodzie to standard, bez względu czy
  • Odpowiedz
@19ludwik91: U nas jakby tak sprawdzali to nagle by się okazało ze 90% pojazdów jest niezdatnych do ruchu. Napewno polak nie jeździ 20 letnim passatem bo go tak kocha tylko na takiego go stać.
  • Odpowiedz
@PancakeV ale jak to? Diagnosta ma nie sprawdzać stanu technicznego auta? Tak na prawdę wykonywać swojej pracy?

Ja rozumiem kwestie finansowe, bo będąc w PL też nie było za wesoło. I też jeździłem gruchotem. Ale bezpiecznym.

A podejście, " A kto robi dobrze?" Jak u walaszka, to idealne pokazuje polską mentalność. I to od razu odpowiedź, dlaczego dalej siedzimy w gównie, a co niektórzy już zaczęli się urządzać.
  • Odpowiedz
Takie badanie to na zachodzie to standard, bez względu czy wydech Ori czy akcesorium

@19ludwik91: No i bardzo dobrze. Według moich przypuszczeń 90% motocykli z akcesoryjnymi lub modyfikowanymi tłumikami. Sam jestem zwolennikiem tłumików seryjnych. Skoro tak chciała fabryka to po co ingerować.
  • Odpowiedz
@Vader-Poland nie musi być Ori, może być zmodyfikowany ale niech trzyma parametry narzucone przez prawo.
Uważam że, "tjuning" wydechu przy założeniu tylko "wincyj decybeli" powinien być karalny. I to tak dotkliwie. Moim zdaniem, można mieć ładny dźwięk nie przekraczając normy.
No i tak, jestem motocyklista który popiera ograniczenia głośności dla moto które są wprowadzane no w Tyrolu. Bo tam o nic innego nie idzie tylko o przestrzeganie prawa. A największy kwik
  • Odpowiedz