Aktywne Wpisy

Patrząc na tematy #emigracja na wykopie, polskich forach czy filmach Youtube, w większości o cudach emigracji wypowiadają się: wieczni magazynierzy, budowlańcy, pracownicy fizyczni, rozwoziciele żarcia. Później wpisuję sobie w Claude, czy innym ChatGPT jakie są stawki podatkowe w Europie i na świecie pod self-employment. W zasadzie to jedyna droga, jeśli gdzieś jesteś specjalistą IT lub generalnie prowadzisz mały biznes i chcesz coś więcej od życia. Cała Europa w zasadzie 20%+

źródło: image
PobierzCzy w większości emigruje najgorszy sort Polaków?
- Tak 76.5% (391)
- Nie 23.5% (120)

LZBNZ +25
#pracbaza #praca #januszebiznesu
NO JAK MNIE NERWICA BIERZE NA TYCH CODZIENNYCH PODAWACZY RĘKI
Przychodzę do biura, wszyscy siadają jest git, nikt nikomu nie podaje ręki, bo rzucenie „cześć” lub „dzień dobry” na ogół całości wystarczy no i git. Siadam, zaczynam skupiać się na pracy, mija pół godziny, biorę sobie jakąś kanapkę w rękę i sobie przy okazji podjadam. A TU PRZYCHODZI TAKI K---A JEDEN Z DRUGIM
NO JAK MNIE NERWICA BIERZE NA TYCH CODZIENNYCH PODAWACZY RĘKI
Przychodzę do biura, wszyscy siadają jest git, nikt nikomu nie podaje ręki, bo rzucenie „cześć” lub „dzień dobry” na ogół całości wystarczy no i git. Siadam, zaczynam skupiać się na pracy, mija pół godziny, biorę sobie jakąś kanapkę w rękę i sobie przy okazji podjadam. A TU PRZYCHODZI TAKI K---A JEDEN Z DRUGIM
#foldingathome #nauka #szczepienia #koronawirus #covid19 #bekazpodludzi #heheszki
źródło: comment_16198651813CcB5t4MzpeT8LC0HcwqLT.jpg
Pobierzźródło: comment_1619865429UaiWTzTeFwFunOldhojE9x.jpg
Pobierzhttps://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728
źródło: comment_1619865569qQSW2Ua5CHZlBqmIazaJjD.jpg
Pobierz- szczepionka miała CHRONIĆ przed koronawirusem, a teraz się okazuje, że i tak się zarazisz, ale objawy będą słabsze
- coraz więcej jest przypadków zachorowania na koronawirusa po zaszczepieniu, choć wszyscy zapewniali, że ten fragment mRNA nie spowoduje zakażenia
- szczepieni będą mogli chodzić bez masek, a mogą zachorować i zarażać bez ograniczeń
- większość ludzi chodzi w maskach z materiału, choć przed koronawirusem chroni dopiero
Żadna szczepionka nie chroni w 100% przed żadną chorobą, chyba że 9mm ołowiu po przejściu przez mózg.
Szansa na to, że po szczepieniu się zarazisz spada drastycznie - co w skali całego społeczeństwa pozwala spowolnić i wygasić epidemię.
Maseczki z
@putinn: obrazek pierwszy ma z drugim dokładnie taki sam związek jak spamowanie papieżem na każdej lekcji i apelu w szkole z modą wśród młodzieży na cenzo. Foliarzy wyhodowali panikarze. Tyle.
@putinn: I dlatego się wypowiadasz? ;)
Szansa na to, że po szczepieniu się zarazisz spada drastycznie - co w skali całego
Pomieszalas kilka rzeczy, nie wiem co ma jedno do drugiego + to bzdura. Also jak wyżej - to, że się zaszczepilas np jedna dawka nie daje ci gwarancji, że dzień po szczepieniu się nie zarazisz
Nawet mi się nie chce odpisywać, ale co mi tam..
Oczywiste jest to, że jeśli szczepienie nie daje 100% ochrony (różne organizmy, różna odpowiedź ukłądu immunologicznego na wirusa / szczepionkę) to trafiają się
@xandra: az mi sie przypomnial cejrowski z jego fachowym eksperymentem xD brawo
Co Szumowski mówił na początku? Że gdzie można sobie te maseczki nosić? Jak rząd najpierw zakazał ich sprzedaży na Allegro i Alliexpress, a potem sprowadził z pompą godną PRLu maseczki, to nagle się okazało, że są potrzebne. Pewnie to przypadek, co nie?
Powtórzę, może
@xandra: tak samo jak szczepionka na grypę
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/najnowsze-fakty/news-szczepionka-na-koronawirusa-moderna-deklaruje-95-proc-skutec,nId,4858534
ci ludzie n----------ą potrójne salta xD