Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Garztam: W sumie już przedstawiłem swoje stanowisko w tej kwestii, uważam że zawsze jest inna metoda niż bicie dzieci, a linku do badań na ten temat że jest to nieszkodliwe jeśli jest to "tylko" klaps jak widać najwyraźniej nie ma. ¯_(ツ)_/¯

@Zgrywajac_twardziela: nope. Dlatego odnoszę się do komentarzy i historii ludzi, którzy to popierają. Są to osoby, które dostały sporadycznie i mogą policzyć na palcach jednej ręki, kiedy
  • Odpowiedz
@Garztam: Ja tam dzieci nie mam i mieć nie zamierzam, ale jak spędzam weekend z dziećmi z mojej rodziny, to jestem zdecydowanie za stosowaniem kar cielesnych XD Wiem, w obliczu tego co piszesz, nie przedstawia mnie to w najlepszym świetle, ale widzę, jak cała rodzina (oczywiście oprócz mnie, bo szanujmy się) próbuje przemówić tym dzieciom do rozsądku, a one zwyczajnie mają na to w------e i o----------ą dalej. No ja bym
  • Odpowiedz
@Garztam: W takich wątkach zawsze zadaję pytanie, jak w ogóle można być w stanie uderzyć kogoś, kogo się kocha i jeszcze nigdy nikt nie odpowiedział. Mam wrażenie, że niektórzy robią dzieci tylko dlatego, że inni mają, rodzicielstwo traktują jak przykry obowiązek i nie ma tam prawdziwej miłości. Nie lubię dzieci, ale jeszcze bardziej nie lubię patusów i agresji. Nie wszyscy powinni być rodzicami.
  • Odpowiedz
@Garztam:

nope. Dlatego odnoszę się do komentarzy i historii ludzi, którzy to popierają. Są to osoby, które dostały sporadycznie i mogą policzyć na palcach jednej ręki, kiedy dostali i nawet z perspektywy czasu powiedzieć, że im się należało.

Jak u kogoś tej agresjii, było za dużo to nie pamięta za co dostał i pamięta tylko ból. Gdy u kogoś było to rzadko to pamięta za co dostał. Daje to do
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Garztam: W takich wątkach zawsze zadaję pytanie, jak w ogóle można być w stanie uderzyć kogoś, kogo się kocha i jeszcze nigdy nikt nie odpowiedział. Mam wrażenie, że niektórzy robią dzieci tylko dlatego, że inni mają, rodzicielstwo traktują jak przykry obowiązek i nie ma tam prawdziwej miłości. Nie lubię dzieci, ale jeszcze bardziej nie lubię patusów i agresji. Nie wszyscy powinni być rodzicami.

@choochoomotherfucker: bo nikt do tego
  • Odpowiedz
@Garztam: nic mnie tak nie wkurza jak agresja wobec bezbronnych. W moim małym mózgu nie mieści się jak można bić i katować taką małą, bezbronną istotę. No jak?!
@Tyrande: @Sandrinia: bardzo wam współczuje takiego piekła. Wszystkim którzy zostali tak skrzywdzeni przez "rodziców". Potrafię sobie wyobrazić co czuje człowiek w takim momencie i to mnie przeraża.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Zgrywajac_twardziela: Sam mam dwóch synów i na szczęście nigdy nie musiałem ich uderzyć, ale sam uważam, że może zdarzyć się sytuacja kiedy byłoby to wskazane, tak jak we wpisie @Garztam. Sam dostałem raz w życiu, jak w przypływie dziecięcego entuzjazmu wbiegłem pod nadjeżdżający tramwaj, i tylko szybka reakcja postronnego przechodnia uratowała mi życie. I nieważne, że miałem tłuczone do głowy zasady chodzenia po ulicy, nie ważne że miałem
  • Odpowiedz
@Garztam Ja niby miałem normalną rodzinę, ale jak się głębiej zastanowić...
Jedynka w dzienniku? Pas.
Brzydkie słowo? Pas.
"Bawiłem się" strzelając z pistoletu na strzałki w telewizor? Połamane zabawki.
  • Odpowiedz