Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wyjątkowo wołam osoby, które zaplusowały tamten wpis. Mam nadzieję że pierwszy i ostatni raz tak zrobię, proszę wybaczyć.
Jak ktoś chce być wołany do następnego epizodu, albo do epizodu poświęconego w tym temacie to niech zaplusuje ten komentarz.
  • Odpowiedz
@Garztam: z rodziną tylko na zdjęciach. Z moimi mam kontakt tylko od święta, zdaję sobie sprawę, że dłuższe spotkania źle by się kończyły.
Ostatni w------l dostałam od starego jak miałam 17 lat. Za co? Bo ośmieliłam się przeklnąć na głos po ciężkim dniu w szkole (przy czym ojciec przeklina do 2 słowo) . To w żaden sposób nie przypominało klapsa. Ojciec podszedł do mnie jak byłam przy lodówce w kącie
  • Odpowiedz
@Garztam:
Z całym wpisem generalnie się zgodzę(z wyjątkiem tego że w pewnych sytuacjach uderzenie dziecka jest uzasadnione - jak dla mnie to zawsze porażka wychowawcza, przytoczony przez kogoś przykład z biciem staruszków to idealna kontra na takie stwierdzenie, przecież starzec z demencją też nie kuma niczego), i uważam że temat jest istotny, a Twoje pytania słuszne, i bardzo trafne, ale że ten komentarz

zwierząt w życiu bym nie uderzył, bo
  • Odpowiedz
@Garztam: nigdy w życiu sam sobie bym nie wybaczył gdybym uderzył dziecko. Nie mógłbym, żyć z myślą, że dziecko się mnie boi. Swoje wychowuje w oparciu o zaufanie. Moja 2,5 latka ufa mi w to co do niej mówię i zawsze się słucha. Nigdy nie powtarza błędów. Ja na dziecko nie potrafię nawet krzyknąć.
  • Odpowiedz
@zero_dwa: Tylko, że wiele osób myli beztresowe wychowanie z brakiem wychowania i potem wychodzą takie smaczki. Nic nie robienie jest szkodliwe i też tworzy patologiczne sytuacje, tylko że tutaj cierpi otoczenie. W przypadku bicia, cierpi tylko dziecko i nie ma problemu.
  • Odpowiedz