Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#programowanie #programista15k #praca #pracait

Czy stawka 9,5k PLN brutto na UoP z PKUP 80% jako mid developer #java jest OK? Region #trojmiasto. Chcę zmienić pracę, mam 6 lat expa przy grzebaniu w starociach, w firmie w uj nowoczesnych rzeczy.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60825bb2274de8000a9a233a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kimikini: jedna firma wyceniła go na 7k netto więc inna wyceni na przeszło dwa razy tyle? Chyba ty żartujesz. 6 lat brzmi jak dużo, ale op wspomniał, że to grzebanie w starociach. Czyli pewnie gownotaski i łatanie bugów w jakimś starym enterprisie pisanym przez domorosłych programersów. Taka praca wcale nie jest rozwijającą, a większość firm sprawdza najczęściej jak tworzysz świeży nowy kod + pyta o technologie chmurowe, system design itd.
  • Odpowiedz
@wpoldokomina: oczywiscie. proponuje sie zorientowac w aktualnym rynku pracy pojsc na kilka rozmow i zobaczymy kto mial racje ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja na 3 procesach rekrutacyjnych dostalem propozycje rozniace sie od siebie o 10k. 10k roznicy
  • Odpowiedz
@wpoldokomina:

jedna firma wyceniła go na 7k netto więc inna wyceni na przeszło dwa razy tyle?

To nie ma zadnego znaczenia i nie jest to zaden wykladnik, zakladasz ze kazdy rekruter ma taka sama wiedze i tak samo sprawdzil kandydata :)
  • Odpowiedz
@kimikini: co nie zmienia faktu że większość firm na rekrutacjach "sprawdza" pod kątem tworzenia softu od 0. Op wpadł w poprzedniej firmie w support trap, czyli generalnie zrobiono mu krzywdę.
  • Odpowiedz
OP: Mam właśnie możliwość do innej firmy przejść z taką stawką co podałem (przeszedłem rekrutację, włącznie z live codingiem), myślę, że to jest spoko kwota patrząc na to, że grzebałem w guanie przez ostatnie lata. I czuję, że będzie to dla mnie reset kariery i tona nowych rzeczy do nauki.

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: LeVentLeCri
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: wydaje mi się, że firmy, które zatrudniają na UoP mają w tej chwili standard 12-14k brutto dla seniora, wyżej to już raczej same oferty b2b, a tam warunki mogą być różne

jeśli chodzi o UoP nie jesteś dużo niżej niż przeciętna stawka dla seniora więc ok
  • Odpowiedz