Wpis z mikrobloga

xDDDDDDDDDD Plażo, prośba.

@SirSith: Nie zrozumiałeś sensu tego co napisałem. Jeżeli DDR nie ma legalnego połączenia z ulicą, to nawet jak jest wzdłuż ulicy a ty jedziesz dalej, to nie masz możliwości legalnego z niej zjechania, więc jedziesz ulicą. Tak działają apki wyznaczające trasy rowerowe, one nie znają pojęcia "przeskocz z rowerem przez barierkę" albo "tutaj zwykle jedzie się kawałek trawnikiem/chodnikiem".

Pan władza się nie ma do czego przyczepić. Nie
  • Odpowiedz
@jadepobiegac: eh nie udawaj, że nie wiesz, nie po to kolarze kupują maszyny za kilka - kilkanaście tys. i obcisłe gacie żeby jeździć po pozbruku, konarach, dziurach i krawężnikach. Oni chcą wykorzystać potencjał swoich rowerów SZOSOWYCH, nie DDRowych. DDR są przydatne jak ktoś jedzie po bułki składakiek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@hu-nows w sumie to i tak najbardziej mnie triggeruja ci, dla których wszelkie sygnalizację świetlne nie istnieją. Raz byłem świadkiem jak koleś wjechał na czerwonym na rondo środka na pełnej prędkości, nawet się nie podniósł z kierownicy żeby się rozejrzeć.
  • Odpowiedz
Nie masz obowiązku jechania drogą która nie prowadzi w kierunku w którym jedziesz.

@dybligliniaczek: To Ty nie rozumiesz przepisów. Jeśli np. jedziesz na zachód, a jedyna DDR na tej ulicy wydzielona jest z pasa ruchu prowadzącego na wschód, to oczywiście nie masz obowiązku nią jechać, ponieważ poruszasz się w przeciwnym kierunku. To nie jest tak, że za trzy skrzyżowania DDR prowadzi prosto, a Ty chcesz jechać w lewo, więc przez
  • Odpowiedz
@SirSith:
http://edroga.pl/images/stories/dim_projektowanie/ciag-pieszy-z-dopuszczonym-ruchem-rowerow/opinia.pdf
http://wrower.pl/prawo/znak-c-16-t-22-chodnik-z-dopuszczonym-ruchem-rowerowym,3186.html
http://polskanarowery.sport.pl/msrowery/1,105126,14494176,Chodnik_z_dopuszczonym_ruchem_rowerow___z_czym_to.html

Serio, oprócz obowiązkowego OC i tablic dla rowerów widać, że przydałby się jeszcze egzamin, bo wsiada baran jeden z drugim, jedzie ulicą nawet nie znając przepisów, a później wielkie zdziwienie,
  • Odpowiedz
  • 1
@Aciapek Sam jestem rowerzysta.
Gdyby jechali 1 za 2 Lechicka nawet, jezdnią to by wielkiego wrażenia na mnie nie wywarli, nawet bym nie zauważył. Chodzi mi o skrajną lekkomyślność i chowanie się w cebiu ciężarówek, o jazdę na czerwonym. Slalomy między samochodami dojeżdżającymi do skrzyżowań itp. - póki co niektórzy będą tak odwalać to kierowcy aut będą się wkurzać. I niestety ale nie - to nie są rzadkie widoki. Ostatnio na
  • Odpowiedz
@jadepobiegac: Jeżeli chodzi o łamanie podstawowych przepisów jak sygnalizacja to jak najbardziej karny k---s, nie powinni tego robić. W pełni się z tobą zgadzam w tej kwestii. Ostatnio dużo jakichś śmiesznych zdjęć się tu pojawia które nie mają nic na celu. Zwróćcie uwagę im na miejscu jeżeli da się to bezpiecznie zrobić a jeżeli nie... no cóż, chce myśleć że tutaj są ludzie myślący i tak nie postępują.

A jeśli
  • Odpowiedz
@Aciapek: a ja, prze pana, po prostu uważam że jak ktoś ma ścieżkę i po niej nie jedzie z powodu własnego widzimisię to uważam go za z---a.
PS. robię na rowerze szosowym paręnaście tysięcy kilometrów rocznie, tak w razie czego, nie omijam ścieżek nigdy.
  • Odpowiedz