Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +105
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
yahoomlody +164
mówcie sobie co chcecie, ale gierki na telefon z lat 2005-2010 robione w javie były 100x lepsze niż gówna co teraz wychodzą xD
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
źródło: hqdefault
Pobierz

Jak działa MutableList?
Zrobiłem sobie klasę z listą, w tej klasie jest też metoda, która wywołuje zapytanie do api. Uzupełniam tę listę danymi z api, następnie wołam aktywność, z której wywołałem tę metodę, że zapytanie z api zakończone. Aktywność sobie woła geta do listy. Zanim zawołam api, robię jeszcze clear.
Za pierwszym razem przychodzi ładnie wypełnione danymi. Za każdym kolejnym razem odsyła puste. W Javie to działało bez problemu. Dlaczego tu nie działa?
@push3k-pro: wyczuwam Memory Leak (choć to pewnie nie dlatego nie działa). Zerujesz tego listenera na ubijaniu aktywności?
Tak swoją drogą, nie lepiej użyć choćby RxJavy do takich rzeczy?
Druga sprawa, tego typu działania do robota dla ViewModela, nie
Nie. To działa tylko w jednej aktywności.
setItemListGitSyncnie używaszcleara wsetItemListBitSyncużywasz?Nie działa mi getItemList. Tzn działa, ale za drugim wykonaniem zwraca mi zawsze pustą listę.
Rozumiem argument o Rx, chociaż patrząc na kod znacznie by to ułatwiło życie.
W jednej czy nie jednej, chodzi o to, że przekazujesz Aktywność do jakiejś klasy jako listener. Tamta klasa czy obiekt ma referencję do Aktywności, ale nie masz kontroli nad instancją Aktywności, przychodzi co do czego (zmiana konfiguracji, aplikacja trafia do tła itp.) i Android ją ubija. Chciałby ją wywalić z pamięci, ale jakiś obiekt trzyma do niej
Mam tego świadomość, niemniej, ja w czasie pisania tego programu nauczyłem się czegoś nowego -> według zasady, by chodzić na rekrutacje, bo można się czegoś nauczyć.
To będzie głupsza przygoda niż mi się wydawało
Usunięcie jednego cleara naprawiło problem odświeżania.
Masakra, wszystko działa co miało działać, ale ja tak czy siak mam sporo do nauki.
Najważniejsze, żeby mieć świadomość, że można