Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@pogop: Miałem napisać to co przedmówcy. Do tego można dodać Nepomucen i z krócej działających Funky Fluid. W sumie jeszcze Stu Mostów.
  • Odpowiedz
  • 2
@pogop: ciężko powiedzieć, pod względem ilości i ogólnej jakości to Pinta i za plecami Nepomucen.
Ale np. Hazy ipki to najlepsze robi Funky Fluid moim zdaniem. Chociaż kooperacyjne ipki Pinty to były sztosy.
Oprocz tych wymienionych w komentarzach dodałby jeszcze Artezan i Ziemia Obiecana.
  • Odpowiedz
@AbaddonLincoln: Kupiłem ostatnio pilsa od Trzech Kumpli.
Wiem, że to prosty styl i cudów nie ma co oczekiwać, ale jak na mój gust był mega słaby, a oczekiwałem wzorowego za tą cenę.
W ślepym teście pomyliłbym go z jakimś Budweiserem niezbyt świeżym.
  • Odpowiedz
  • 2
@lunga: w przypadku Fortuny to już też na luzie kryterium stałej dostępności w całym kraju można dodać. Ich pils za około 3,5 - 4 zł to już w ogóle miszcz w kryterium jakość /cena.
  • Odpowiedz
  • 0
@pogop: No jeśli chodzi o pilsy to nie można pominąć Łańcuta. Do właściciela czuję niechęć, ale lagery to chyba najlepsze w Polsce. Chociaż Stu Mostów też potrafi.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sorry_Yanku: Nie napisałem, że Pils to prosty styl do uwarzenia tylko w smaku - balans czystości, słodowości i goryczki. Sam robię pilsy więc wiem jakie wady mogą wyjść i w tym od trzech kumpli one były.
  • Odpowiedz