@pogop: ciężko powiedzieć, pod względem ilości i ogólnej jakości to Pinta i za plecami Nepomucen. Ale np. Hazy ipki to najlepsze robi Funky Fluid moim zdaniem. Chociaż kooperacyjne ipki Pinty to były sztosy. Oprocz tych wymienionych w komentarzach dodałby jeszcze Artezan i Ziemia Obiecana.
@AbaddonLincoln: Kupiłem ostatnio pilsa od Trzech Kumpli. Wiem, że to prosty styl i cudów nie ma co oczekiwać, ale jak na mój gust był mega słaby, a oczekiwałem wzorowego za tą cenę. W ślepym teście pomyliłbym go z jakimś Budweiserem niezbyt świeżym.
@pogop: Jak koledzy wyżej dla mnie jeśli chodzi o eksperymenty to Funky Fluid i Pinta, a jeśli codzienne klasyki w rozsądnej cenie to Miłosławy od Fortuny.
@lunga: w przypadku Fortuny to już też na luzie kryterium stałej dostępności w całym kraju można dodać. Ich pils za około 3,5 - 4 zł to już w ogóle miszcz w kryterium jakość /cena.
@pogop: No jeśli chodzi o pilsy to nie można pominąć Łańcuta. Do właściciela czuję niechęć, ale lagery to chyba najlepsze w Polsce. Chociaż Stu Mostów też potrafi.
@Sorry_Yanku: Nie napisałem, że Pils to prosty styl do uwarzenia tylko w smaku - balans czystości, słodowości i goryczki. Sam robię pilsy więc wiem jakie wady mogą wyjść i w tym od trzech kumpli one były.
pies to najlepszy przyjaciel czlowieka i beka z przegrywow z wykopu co uskuteczniaja jakis hejt na psy XD wam to sie od tego przegrywu w glowach pie*rzy ostro #psiarze #psy
Komentarz usunięty przez autora
Ale np. Hazy ipki to najlepsze robi Funky Fluid moim zdaniem. Chociaż kooperacyjne ipki Pinty to były sztosy.
Oprocz tych wymienionych w komentarzach dodałby jeszcze Artezan i Ziemia Obiecana.
Wiem, że to prosty styl i cudów nie ma co oczekiwać, ale jak na mój gust był mega słaby, a oczekiwałem wzorowego za tą cenę.
W ślepym teście pomyliłbym go z jakimś Budweiserem niezbyt świeżym.