Aktywne Wpisy
vfr__ +610
Mamy otwarta rekrutacje na Senior .NET Developera. CV przychodzi w ciul, ale zespol ds. rekrutacji sporo z nich odrzuca. Dyrektor IT poprosil mnie o review kilku odrzuconych CV.
Dostalem pare CV i pierwsze (xD) z nich to gosciu z 15 latami doswiadczenia i skonczona informatyka na Politechnice Wroclawskiej. Od 10 lat senior. W jednym projekcie 4 lata React, a w drugim 5 lat Angular. Dwa certyfikaty z Azure.
Powod odrzucenia? w sekcji
Dostalem pare CV i pierwsze (xD) z nich to gosciu z 15 latami doswiadczenia i skonczona informatyka na Politechnice Wroclawskiej. Od 10 lat senior. W jednym projekcie 4 lata React, a w drugim 5 lat Angular. Dwa certyfikaty z Azure.
Powod odrzucenia? w sekcji

BonerBogdan +103
Wiecie co to jest? Instalacja artystyczna "Niebo Kielc", która z publicznych pieniędzy pochłonęła tylko 77 800 zł... Kawałek lustra położony na ziemi... zapewne w niedługim czasie uszkodzony przez jakąś amebę albo obsrany przez gołębie xD
#heheszki #kielce #swietokrzyskie #polska #patologiazmiasta
#heheszki #kielce #swietokrzyskie #polska #patologiazmiasta
źródło: 558194288_1132828618951281_3374436285972891057_n (1)
Pobierz

10-15 lat temu fora dyskusjne
- dobra organizacja, wszystko ustrukturyzowane
- łatwo wyszukać z poziomu google
- łatwo coś wyszukać z poziomu forum, wewnętrzna dobra wyszukiwarka
- dyskusje na dość wysokim poziomie i brak nacisku na lajki
Dzisiaj facebook:
- zero struktury
- nic się nie wyszukać z poziomu google
- prawie nic się nie da wyszukać z poziomu FB
- shitposty nastawione na lajki
Czemu tak się stało? Czy ma to związek z tym, że społeczeństwo głupieje z roku na rok czy może chodzi tu o coś innego?
#internet #komputery #przemyslenia #oswiadczenie #truestory #rozkminy
Do tego jeszcze caly ten śmietnik z botami na forach. siedziałem że znajomymi na pewnym forum, jakoś w pewn momencie zaczęło się szybko spadać na guglu, userzy przestali się rejestrować, aż w pewn momencie oprócz starej ekipy rejestrowaly się tylko boty i "pozycjonerzy" jego mać...
Kapcie nie kapcie nic
Ja nie jestem totalnie przeciwko FB, bo do kontaktów ze znajomymi jest ok, ale żeby przenosić całe zainteresowania na fejsa?
XDDDD
Przecież ta szukajka była o dupę rozbić.
Do tego pieprzenie się z każdym obsranym forum fanatyków pralek, jak chciałeś znaleźć jedną informację, a jak już wymagali rejestracji to w ogóle topbk 1000 jednopostowych kont żeby forumowe janusze były kontent.
@tellet: Wyszukiwarki forumowe są bardzo dobre. Umożliwiają wyszukiwanie po dacie, po nicku, po słowach kluczowych w forach i podforach z podziałem na tytuły czy posty. Jest tam masa opcji. Te wyszukiwarki mają wszystko co trzeba i jeżeli ktoś pisze, że szukajka forumowa była o dupe rozbić to znaczy, że się nie nadaje do korzystania z internetu skoro nie potrafi używać tak dobrego
Dyskutować jedynie można czy to jedyna przyczyna tego co się stało z internetem. Jak
A odpływ z forów, a tym
jezu co za boomerskie p---------e xD
Jak wchodzisz na forum szukając czegoś to spędzisz tam parę minut znajdziesz to co cię interesuje i nara. Nawet nie wiesz jak się to forum nazywało. Mało prawdopodobne że kiedykolwiek tam wrócisz, przecież problem już rozwiązałeś.
Z Facebookiem działa to inaczej. Wiedza ginie w odmętach gówna - dosłownie.