Jak myślicie, dlaczego internet tak bardzo cofnął się w rozwoju? 10-15 lat temu fora dyskusjne - dobra organizacja, wszystko ustrukturyzowane - łatwo wyszukać z poziomu google - łatwo coś wyszukać z poziomu forum, wewnętrzna dobra wyszukiwarka - dyskusje na dość wysokim poziomie i brak nacisku na lajki Dzisiaj facebook: - zero struktury - nic się nie wyszukać z poziomu google - prawie nic się nie da wyszukać z poziomu FB - shitposty nastawione na lajki
@octave25: jesli twierdzisz ze mlodziez teraz nie ma zainteresowan to ewidentny dowód na to ze albo 1) sam nie masz zainteresowan 2) masz ale jestes za glupi zeby dotrzec do spolecznosci zorganizowanych wokół nich
@arahooo: i nigdy nie działały, a lepiej działało google. Ludzie proponujący naukę jakiejś szukajki na zapomnianym przez świat forum nie nadają się do XXIw, gdzie wszystko jest dostępne z poziomu googla czy innej wyszukiwarki i nie trzeba mieć 30 kont na każde obsrane forum...
@arahooo: dlaczego myslisz ze internet a nie ludzie? wez zadaj np skomplikowane pytanie na wykopie a nikt ci nie odpowie bo i po co
to internet odpowiada za to ze ludzie nic nie wiedza i sie niczym nie interesuja?
tyle ze widzisz ja dam ci inny przyklad, wez sobie znajdz jakis stary program informacyjny z lat 1990-2005 (obojetnie co) na yt i napisz mi ile z niego zrozumiales i jak
@arahooo: mi sie wydaje, ze to wynika z popularnosci Internetu. Nie chce powiedziec, ze kiedys w necie siedziala elita, no ale zeby siedziec musiales co najmniej obsluzyc komputer, a teraz doslownie kazdy moze siedziec kto ma telefonik
@arahooo: Od czasu upadku większości forów, przestałem praktycznie udzielać się w internecie w kwestiach moich hobby, nawet te fora, które przetrwały to jakiś marny procent dawnego ruchu. Próbowałem przestawić się na grupy na FB, ale się poddałem. Nieużywalne g---o.
W ciągu 15 lat powstało mnóstwo nowych mediów. Główny nurt to facebook czy reddit, ale społeczności mają swoje Discordy (tak jak kiedyś miały IRC-a), a fora tematyczne nadal mają się dobrze. Część najbardziej techniczna przeszła na Stack Overflow, czy Stack Exchange, ale fora nadal istnieją.
O informacje dużo teraz łatwiej niż 15 lat temu, po prostu zmieniła się struktura społeczna internetów - wcześniej zdominowany był przez ludzi mniej
@arahooo: Moim zdaniem to jest wina nowoczesnych smartfonów teraz każdy nawet największy debil ma dostęp do internetu i to widać, i właściwie cały internet przestawił się na takich odbiorców
10-15 lat temu fora dyskusjne
- dobra organizacja, wszystko ustrukturyzowane
- łatwo wyszukać z poziomu google
- łatwo coś wyszukać z poziomu forum, wewnętrzna dobra wyszukiwarka
- dyskusje na dość wysokim poziomie i brak nacisku na lajki
Dzisiaj facebook:
- zero struktury
- nic się nie wyszukać z poziomu google
- prawie nic się nie da wyszukać z poziomu FB
- shitposty nastawione na lajki
Czemu tak się stało? Czy ma to związek z tym, że społeczeństwo głupieje z roku na rok czy może chodzi tu o coś innego?
#internet #komputery #przemyslenia #oswiadczenie #truestory #rozkminy
źródło: comment_1618150585l1t5nG1U1Mp92jJKelT288.jpg
Pobierzto internet odpowiada za to ze ludzie nic nie wiedza i sie niczym nie interesuja?
tyle ze widzisz ja dam ci inny przyklad, wez sobie znajdz jakis stary program informacyjny z lat 1990-2005 (obojetnie co) na yt i napisz mi ile z niego zrozumiales i jak
Komentarz usunięty przez autora
Bzdury.
W ciągu 15 lat powstało mnóstwo nowych mediów. Główny nurt to facebook czy reddit, ale społeczności mają swoje Discordy (tak jak kiedyś miały IRC-a), a fora tematyczne nadal mają się dobrze. Część najbardziej techniczna przeszła na Stack Overflow, czy Stack Exchange, ale fora nadal istnieją.
O informacje dużo teraz łatwiej niż 15 lat temu, po prostu zmieniła się struktura społeczna internetów - wcześniej zdominowany był przez ludzi mniej