Wpis z mikrobloga

@pandapl: Tak to sie programuje u glupich cwiczeniowcow na zaliczeniu ;)

Czego w Vim'ie Ci brakuje? Wtyczkami i ustawieniami mozna zrobic co chcesz, a IDE wg mnie tylko oglupia programiste, bo potem jak trzeba cos na serwerze porobic, to idzie 5x tyle czasu, bo nie ogarnia skrotow ;) Nie mowiac ze konsola Twoim przyjacielem <3
@pandapl: Widzę, że nikt nie polecił. Przez rok zajmowałem się na poważnie programowaniem w pythonie. Tyle co wing ide mi pomógł, nie pomógł mi żaden inny edytor / ide. Proszę, daj mu szansę chociaż przez tydzień - a zobaczysz, że go kupisz :P
@pandapl: @kravi93: Vim jest IMHO najlepszym edytorem, ale wymaga tego by się go nauczyć i spędzić trochę czasu nad konfiguracją swojego środowiska pracy. Jak już to opanujesz to potem się dziwisz jak mogłeś pracować bez trybu

NORMAL
w innych edytorach. Aktualnie często się łapię, że nawet w przeglądarce na koniec pisania walę . Vim ma chyba najlepszy plugin do Gita jaki powstał (Fugitive). Oprócz tego zarąbiste rzeczy jak możliwość utrzymywania
@paffnucy: racja, zapomniałem o dzieleniu okna. Aktualnie mam do Vima podpięte 27 wtyczek, z czego 1 to motyw, kolejna to "upiększenie" statusbaru, 4 to dodatkowe koloryzacje dla różnych języków. Z pozostałych 9 jest bardzo aktywnie używanych. Sądzę, że to całkiem dobry wynik.