Wpis z mikrobloga

#programowanie #api #programista15k kto zna się na providerach od wysyłki sms? Potrzebuję jakiejś bramki pod rest api, która będzie wykonywać śmieciowe rzeczy typu przypomnienie lub aktywacja kodem przez sms. Chodzi o to, żeby bramka była tania i miała wysoki priorytet wysyłki (kilkanaście sekund opóźnienia max.). Do tej pory korzystałem z smshurt ale u nich coś jest nie tak, czasami smsy się wysyłają, czasami nie. Dodatkowo jest różny delay i np. user musi czekać kilka minut na kod weryfikujący. Smsy mogą byc w wersji eco (zwykły numer 4 cyfrowy, bez nazwy firmy). Kto pomoże mi przycebulić?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dawejtutaj: myślisz że korpo jakoś super tanio wysyłają? nie, podobnie płacą, tylko mają taki model biznesowy że im sie to opłaca albo jest to kropla w morzu innych kosztów
  • Odpowiedz
@dawejtutaj: Dla nowych kont mają ręczną akceptację, np wiadomości zawierające link. Mi potrafiły 30minut siedzieć w kolejce. Zapytałem o co kaman i jak już się upewnili że SPAMU jakiegoś nie rozsyłam to potem już dochodziły w miarę szybko. Sama wysyłka to sekundy/kilkanaście sekund
  • Odpowiedz