Aktywne Wpisy
blinkarA +17
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

vieniasn +30
jakie macie swoje małe marzenie

Nie planuję również żadnego wkładu własnego i liczyłem zamknąć się w racie 1000 brutto.
Mam już serdecznie dość loterii z awariami samochodu i zależy mi na pełnym serwisie w cenie, albo nowym aucie z gwarancją (do tego możliwością przedłużenia na kolejny rok czy dwa - zależnie od liczby rat).
Moja niezduszona próżność nakazuje mi się rozglądać za suvami/crossowerami (potrzebuję w miarę pojemne auto, nie cierpię kombi, a nadwozia #crossover najzwyczajniej mi się podobają)
No i internet wylał na mnie wiadro zimnej wody - z takim budżetem to zapomnij chłopcze nawet o autach z przebiegiem powyżej 100 000km.
Pojechałem do Dacii, wypytać o nowego dustera. Rata 1300, a z ubezpieczeniem OC AC i tymi innymi - nie przejdzie.
No i wpadłem na stronę #volkswagen i jego Leasing Business Care, gdzie w prawie najbogatszej wersjii 1000netto! No jak to tak, przecież to już zupełnie inna klasa VW a Dacia.
Pojechałem do salonu i dostałem propozycję klasycznego leasingu #easydrive, przy przeze mnie złożonym T-rockiem z kilkoma bajerami, pełnym serwisem za 1100 brutto. Normalnie złożą mi w Portugalii mój (no tak na prawdę nigdy mój ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) samochód z dodatkowymi głośniczkami, kamerką, czy cyfrowymi zegarami.
No i gdzie jest haczyk?
Dlaczego mam tańszą ratę nowego T-roc niżli #dacia Duster?
Ile faktycznie kosztować mnie będą takie cykliczne wizyty w serwisie, jak klocki, tarcze i wymiana oleju (gdzie sam VW zarzeka się, że 30 000 bez wymiany śmiało można robić) - bo tego moja rata nie uwzględnia.
Dodam, że nie oczekuję niskiej kwoty wykupu auta, bo zależy mi na niskiej racie, bezpiecznym aucie, braku zmartwień jeśi chodzi o chłodnice, turbiny, paski, uszczelki, przewody, popychacze, gałki, no i oczywiście wrzuceniu czegoś w firmę, bo koszty generuję zbyt małe a oddawanie kroci urzędom kłuje w serduszko.
Ktoś jakieś rady, albo sugestie?
Powiecie coś o tych t-rockach czy t-crossach?
Na motoryzacji znam się jak antyszczepionkowiec na biologii molekularnej.
Miesięcznie śmiało robię jednak 2000km (4x 500km) - ale z czystą walizką, nie bloczkami betonowymi. Na trasie, nie na szutrze i moczarach.
Dziękuję za uwagę ʕ•ᴥ•ʔ
#motoryzacja #leasing
źródło: comment_16164945071EAb56BKjx7x700ncOZuRj.jpg
PobierzPakiet przeglądów w VW 4 lata / 60k km to ~ 1500 PLN. W skład tego nie wchodzą tarcze i klocki, ale jeśli nie jeździsz jak wariat to w tym okresie będą do wymiany max klocki. Poza tym nie interesuje Cię nic oprócz zalewania benzyny i płynu do spryskiwaczy.
@komoornik: @ZlodziejBilonownic: serwis można wynegocjować za symboliczną złotówkę