Wpis z mikrobloga

Wytłumaczcie mi po co robić calkowity lockdown, jak w Wielkanoc zamierzają puścić wszystkich polaczkow z koszyczkami żeby ksiądz zrobił czary mary nad kiełbasą? XD

Wypusccie mnie z tej symulacji

#koronawirus #polska
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jeśli zrozumiesz czym są krańce kontinuum lewica-prawica oraz zrozumiesz, że pojęcia te nie są zero-jedynkowe to nie jest trudne umiejscowienie poglądów na tym kontinuum.

@reynevayen: nie zrozumiem bo nigdzie nie jest to sprecyzowane, ani zdefiniowane. Lewaki to co lubią nazywają lewactwem, a to czego nie lubią prawactwem i na odwrót. I zamiast wychodzić z deprecjonującym "jak zrozumiesz" to byś podesłał linka. W jakiej religii każą ci traktować innych jak głupszych?
  • Odpowiedz
@Jegwan: Czyli wcześniej sam używasz podziału na lewicę i prawicę, po czym gdy ktoś obalił twoją tezę to mówisz że podział ten jest przestarzały? XD

• Odpowiedz
Wielkanoc to święto płodności obchodzone od czasów rzymskich i zaadaptowane przez chrześcijaństwo jak większość pogańskich zwyczajów

@whiteglove: to mit. Chrześcijanie mieli od początku swoje święto i nie świętowali żadnej płodności. Natomiast gdy przybywało nawracanych pogan, dostosowano pod nich datę żeby było im łatwiej się zaadoptować do nowej wiary.
  • Odpowiedz
@OttoVonAnus: Wg mnie, to są kwestie polityczne. Chodzi o utrzymanie władzy i nie zrażenie do siebie religijnego elektoratu, a nie żaden zdrowy rozsądek czy dbanie o zdrowie ludzi. Wg badań i statystyk lockdown nie ma sensu, ale nawet gdyby miał, to i tak działania rządu są bez sensu, ponieważ są niekonsekwentne i pozwalają na obchodzenie wybranych rocznic oraz świąt kościelnych. Nie pozostawia to złudzeń, że pobudki takich decyzji są czysto
  • Odpowiedz