Wpis z mikrobloga

Wytłumaczcie mi po co robić calkowity lockdown, jak w Wielkanoc zamierzają puścić wszystkich polaczkow z koszyczkami żeby ksiądz zrobił czary mary nad kiełbasą? XD

Wypusccie mnie z tej symulacji

#koronawirus #polska
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@reynevayen: Nie, nie jest to najlepszy dostępny podział. 4 osie z testu 8values (pomijając już to czy sam test jest merytoryczny) ledwo wystarczają, żeby powiedzieć coś sensownego o poglądach człowieka, a co dopiero spłaszczać to do jednej
  • Odpowiedz
Wielkanoc to święto płodności obchodzone od czasów rzymskich i zaadaptowane przez chrześcijaństwo jak większość pogańskich zwyczajów

@whiteglove: Nie, bo żydowska pascha jest starsza niż Rzym. Jest to o tyle ciekawe, że w każdej kulturze istnieje podobne święto i całkiem możliwe, że były równoległe wtedy. To po prostu bardzo mocno zakorzeniony archetyp cyklu roku, życia. Zapewne zapytasz, czy jestem królem imprez? Tak, to właśnie ja.
  • Odpowiedz
@OttoVonAnus: niestety macie prawicowy zamordyzm. Jak już robić lockdown to jak w normalnych krajach, właśnie na Wielkanoc. U mnie kościoły i meczety były zamknięte rok. Jak testy wykazały poniżej 2k zarazen to dopiero w ograniczonym zakresie zamknęli. Niedługo mamy ramadan czyli muzułmański święty miesiąc i co? Wszystko zamknięte na 4 spusty, zakaz spotykania się z rodzinami itp. Przypominam, że mamy połowę populacji szczepionej :)

https://gulfbusiness.com/avoid-evening-gatherings-in-the-uae-during-ramadan-2021-ncema/
  • Odpowiedz
@TantnisKrzyzowiaczek: Tutaj nie chodzi o to gdzie się ludzie tłoczą, bo w takich restauracjach czy siłowniach wystarczy wprowadzić regulacje i może nie być tłoku a jednak pozostaja one zamknięte. Chodzi o debilne działania rządu (i ich braki) bo albo zależy nam na zdrowiu obywateli i zamykamy potencjalne ogniska zarazy, albo mamy to w dupie i robimy zasłony dymne jak akcje typu zamykamy lasy, czy zamykamy wszystko dookoła jednak pozwalamy na
  • Odpowiedz