Aktywne Wpisy
Ziom166 +8
Pobawimy się w AMA. Zadaj mi pytanie a ja zadam pytanie tobie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tematyka dowolna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miarki, pijcie że mną kompot. Różowa właśnie dzwoniła se urodziła więc zostałem ojcem i z tej okazji pije sobie w----y.
Wypusccie mnie z tej symulacji
#koronawirus #polska
Komentarz usunięty przez moderatora
Każdy ma jakieś poglądy, a większość w ZP ma je bardziej po prawej stronie. Można darować sobie przykład takiego Marka Jurka, bo to człowiek, który nie musi udawać mocnego konserwatysty. To, że politycy bez kręgosłupa kreują się na turbo prawicowców nie oznacza, że strukturalnie nie są po prawej stronie.
@reynevayen: ten podział jest fatalny. Jak jestem super wolnorynkowcem który nienawidzi podatków i usług publicznych, a za razem chce małżeństw dla lgbt, adopcji dzieci przez lgbt i aborcji do 9 miesiąca ciąży to jestem lewakiem czy prawakiem?
Komentarz usunięty przez moderatora
@DiscoKhan: W duuuuuzym skrócie: "punkt zero" jest czysto arbitralny i przedstawia myślenie kategoriami libertariańskimi, który bynajmniej nie jest domyślny.
Jednak kompas pomimo swoich oczywistych wad jest znacznie bardziej precyzyjny i ludzi o bardzo podobnych poglądach nigdy nie rozrzuci po dwóch przeciwnych biegunach.
@DiscoKhan: Co? Nie. Podział operuje między dwoma skrajnościami jakimi jest hierarchia-egalitaryzm, i owszem, bycie katolikiem umiejscawia cię bardziej na prawo, no ale to kwestia nauczania katolickiego, a nie kościoła jako takiego.
@Jegwan: u kuców przyjęło się, ze wszystko co na lewo od Korwina to komunizm (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Komentarz usunięty przez autora