Wpis z mikrobloga

@innv: Mam sąsiada, który w zamkniętym pomieszczeniu na klucz z pojemnikami na śmieci, za siatką na terenie bloku (nie ma dostępu nikt z zewnątrz) wiesza chleb nad pojemnikiem na bio ( ͡° ͜ʖ ͡°) kiedyś opiszę tu sprawie jak sie rozwinie.
  • Odpowiedz
@innv: Mireczku przypomniałeś mi akcję z wczesnego dzieciństwa kiedy sąsiad był u nas na obiedzie i się strasznie oburzył że nabiłem kromkę widelcem (nie mogłem dosięgnąć ręką), zignorowałem jego gadkę o ciele cytrusa. Za drugim razem zrobił się czerwony i się popłakał, całkiem na poważnie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@innv: ale co ci do tego co ludzie robią ze swoim chlebem wieśniaku? Jedni sobie całują chleb, a inni wierzą, że płeć to koncept społeczny i można dowolnie zmieniać.
  • Odpowiedz
@innv: Pamiętam jak o tym całowaniu chlebka w dupkę powiedziała wychowawczyni w podstawówce. Było to dla mnie tak absurdalne, że po powrocie ze szkoły od razu opowiedziałem to mamie. Ta oczywiście przyznała rację wychowawczyni. Wtedy pierwszy raz pomyślałem, że dorośli wcale nie są najmądrzejsi.
  • Odpowiedz
@MikiGRU:

nie zrozumieją tego ignoranci wychowani na yt

Ja np szanuje każde mięso z mamuta, które udało mi się upolować , a każdy kto ogląda mamuty w muzeum to ignorant, wychowany w jakiejś tam kulturze półosiadłej....

• Odpowiedz
@Smutnekrzeslo fajnie ze pochwaliłeś się swoją głupotą

Teraz ci wytłumaczę jak dziecku, nie chodzi o to że młodzi nie całują chleba tylko o to by nie wyśmiewać ludzi którzy zaznali prawdziwego głodu i (nawet przesadnie) szanują jedzenie

YouTube jest wspaniałym narzędziem rozwoju ale nie wychowania

• Odpowiedz
a ja uważam to że ciekawy zwyczaj, może ktoś przez chwilę się zastanowi w jak dobrych czasach żyjemy, że mamy co jeść.

@pablo397: dam sobie rękę uciąć, że 99% ludzi, którzy tak robią, w ogóle o tym nie myślą w tym kontekście.

Poza tym zamiast czcić chleb "bo go może zabraknąć", to może zaczniecie jako konserwatyści dbać o planetę z podobnym fanatyzmem, bo bardziej prawdopodobne jest, że jedzenie zabraknie przez
  • Odpowiedz