Aktywne Wpisy
mirko_anonim +8
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pół roku temu zdradziła mnie dziewczyna, byliśmy razem prawie 3 lata. Poznała bolca w pracy i ukrywała nasz związek. Od tamtej pory nie odzywaliśmy się, zero kontaktu, a dziś o dziwo napisała do mnie na messengerze, że zdaje sobie sprawę, że rozstaliśmy się w nie za fajnej sytuacji i czy miałbym ochotę się spotkać i wyjaśnić wszystko, żeby zamknąć rozdział itd. Z ciekawości wszedłem na jej instagrama i nie
Pół roku temu zdradziła mnie dziewczyna, byliśmy razem prawie 3 lata. Poznała bolca w pracy i ukrywała nasz związek. Od tamtej pory nie odzywaliśmy się, zero kontaktu, a dziś o dziwo napisała do mnie na messengerze, że zdaje sobie sprawę, że rozstaliśmy się w nie za fajnej sytuacji i czy miałbym ochotę się spotkać i wyjaśnić wszystko, żeby zamknąć rozdział itd. Z ciekawości wszedłem na jej instagrama i nie
Minieri +755
Nie wiedziałem że aż tak to zaboli. Odszedł mój najlepszy cumpel od 12 lat.
Dorosły chłop a się popłakał jak dziecko. Przeraża mnie to puste legowisko.
Dzięki za wszystko cumplu, byłeś najlepszy.
Zdjęcie z ostatniego długiego spaceru nad morze kiedy miał jeszcze siłę.
#pokazpsa #gorzkiezale #beagle
Dorosły chłop a się popłakał jak dziecko. Przeraża mnie to puste legowisko.
Dzięki za wszystko cumplu, byłeś najlepszy.
Zdjęcie z ostatniego długiego spaceru nad morze kiedy miał jeszcze siłę.
#pokazpsa #gorzkiezale #beagle
Starosta przekazał moją skargę na decyzję o zawieszeniu pozwolenia na budowę Wojewodzie a ten stanął po mojej stronie i uchylił decyzję starosty. Nie rozmawiałem jeszcze z adwokatem i nie jestem pewny, co to dla mnie oznacza. Odwołanie decyzji, a wydanie pozwolenia to jednak dwie osobne sprawy. Wiem, że od tej decyzji istnieje możliwość złożenia skargi do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w ciągu 30 dni, więc przed tym czasem i tak nie mam co biegać po urzędach. Domyślam, się, że jeśli sąsiad nie wystąpi do WSA, to za miesiąc mogę w Starostwie upomnieć się o moje pozwolenie, czy to nie jest takie proste?
W każdym razie sąsiada czeka dużo pisania i kolejne wydatki, jeśli chce dalej walczyć. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wklejam wycinki pisma od wojewody do poczytania. #sluzebnoscwolfika
Ni wuja! Pewnych rzeczy się nie zapomina. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#!$%@?, pamiętam jak lata temu wrzuciłeś pierwszy wpis -- pracowałem w poprzedniej pracy, 2 typów z biura się dopiero hajtało i rozglądali się za działką na postawienie domu, więc w sumie offwykopowo kibicowali sprawie, bo też mogli się potencjalnie na podobny temat nadziać.
Ja pracę już zmieniłem, zmieniłem różową, z kumpli jednego z nich #!$%@?
@whitewolfik To bardzo proste. Dostałeś zezwolenie na wydanie pozwolenia na nakazowy zakaz korzystania z chodnika po lewej stronie w ruchu prawostronnym od godziny 18 do 6 rano podbity przez urząd miar i wiar z osobistą adnotacją naczelnika sklepu rybnego w Pułtusku i z osobistą pieczęcią zakonu ojców małojców i z kontradnotacją dróżnika ze stacji Włoszczowa.
Jak obecnie wygląda Twoja działka? Zaorana? Jak radzi sobie sąsiad z budową? Czy już nie buduje?
Sąsiad traktuje ten domek jako letniskowy i bywa tam w ładne weekendy i latem. Osobiście nie chodzę i nie szukam zaczepki.
Zastanawia mnie jedno skoro korzystasz z pomocy adwokata jakiś czas temu to czemu on nie zaczął od sprawdzenia legalności budowy którą wykonał ten sąsiad tylko robisz to dopiero teraz samodzielnie, wydawało mi sie ze to pierwsze kroki
Kolega mówi, że nic to dla Ciebie nie oznacza, bo starosta, jeśli decyzja wojewody stanie się ostateczna i prawomocna może sobie wydać np. decyzję o podobnej treści i będziesz w tym samym miejscu.
Dodatkowo coś w tym skanie jest o sądzie rejonowym, więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że jeżeli sprawa trafi do sądu administracyjnego, to zostanie zawieszona do czasu wydania wyroku przed sądem rejonowym.
@sitsitak:
Kwintesencja polskiego prawa. Nie wygrywa ten, co jest w prawie, w prawdzie, w racji, w sprawiedliwości, tylko ten, czyj adwokat zna więcej "kruczków" i "myków".
@whitewolfik: wykop nie zapomina