Wpis z mikrobloga

Somsiad poprosił o dokręcenie i sprawdzenie Tribana (RC500) jak dojdzie do niego paczka. W związku z tym, że sąsiad jest uziemiony do poniedziałku, kusi mnie trochę aby spróbować zdjąć oponę xD. Tylko nie wiem czy mam tyle bigosu i siły w rękach żeby ją założyć ponownie :D.
p.s
Niezmiennie uważam, że to jeden z najlepszych rowerów jeżeli chodzi o cena/sprzęt/jakość.
#szosa #wykoptribanclub #canyon #genesis
Pobierz uysy - Somsiad poprosił o dokręcenie i sprawdzenie Tribana (RC500) jak dojdzie do nie...
źródło: comment_1616006591PlylfP7fJq1VqawcLCtWah.jpg
  • 54
@uysy: Wiele razu tu pisałem, że to urban legend z tymi obręczami to mi wierzyć nie chcą. Trzeba tylko sposobem. Jak to mawiają: "za pomocą sposobu i zapałek to baba stodołę spaliła". ¯\_(ツ)_/¯ Aha i zdemontuj koledze te odblaski na szprychach...

@mmichal: Szkoda, że sprzedałem swojego RC500 bo bym po piwo teraz do Ciebie jechał ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
@panato: @galonim: @mmichal: @fonfi: @Arturrow: @Zachodni_Wiatr: @panato: @Wycu91: @kicimici: @galonim: @mmichal: @Dru_Gru:WTB 45C ni #!$%@? xD. Ale opona po mleku, brudna i klejąca.
Posmarowanie wodą + płyn troche pomogło ale nie weszła (bawiłem się 5 minut, nie chciałem marnować więcej czasu).
Po #!$%@? tych wspaniałych taśm z obręczy, weszła jedną ręką.
Reasumując, należy #!$%@?ć taśmy z obręczy (wstawić cieńsze /
Pobierz uysy - @panato: @galonim: @mmichal: @fonfi: @Arturrow: @ZachodniWiatr: @panato: @Wycu...
źródło: comment_1616010693t65D5Uztb9yPBHZRRSFahd.jpg
@panato: za grube immo. Są za grube na środku obręczy, przez co ranty opon nie mają gdzie dostać luzu. Bez taśmy WTB weszła normalnie jedną ręką. Z tym że WTB ma bardzo grube wargi.
Przy okazji WTB 45C na tej obręczy dmucha się do szerokości 40C i weszła w przedni widelec.
@mmichal: Jak coś robię, to wolę posprzątać po sobie w pokoju rowerowym :).
Nie widzę sensu lecieć w kulki, przecież napisałem że nie dałem rady bo jest #!$%@? taśma na obręczy. Wystarczy ją wymienić albo zastąpić taśmą izolacyjną i powinno być git.
Aha i zdemontuj koledze te odblaski na szprychach...

@fonfi: dlaczego? On nie będzie tym latał na ustawkach i zawodach, to ma podnosić bezpieczeństwo. Ja też mam odblaski na stożkach w szosie i na kołach w gravelu.
edit: Polskie prawo wymaga odblasków na rowerze.
@Desmosedici: sprzedał :). Na scianie wisi Canyon i Genesis :).
@PiersiowkaPelnaZiol: Jeżeli to będzie Twój pierwszy rower, to sugeruje ten co sie nim tutaj bawimy, czyli RC500. Pojeździsz, sprawdzisz czy to dla Ciebie i bedziesz wiedział czego ładnego i odpowiedniego szukać pod siebie - mówię poważnie :). Aktualnie gravele (jak wiekszosc rowerow) poszły mocno w górę.