Wpis z mikrobloga

@Judicator: nie wierzycie to sami trafcie do szpitala, sam leżałem na covid i widziałem co tam się o--------a. Gość sral I szczal pod siebie 3 dni aż się przekręcił w kiblu bo nie zrobili mu żadnych badań tylko czekali na wymaz
  • Odpowiedz
@fan_comy: Czyli chodzi o typowo zakaźne, tak? Bo jeżdżę po szpitalach i ani razu nie usłyszałem od pielęgniarek z np. oddziałów wewnętrznych, które są de facto zmieniane pod COVID, że dostały jakiś tak duży bonus. A gościem się nie przejmuj, to ten z tych, którzy obwiniają medyków za pandemię i markety za podwyżki cen napojów cukrowych.
  • Odpowiedz
@Judicator na jednoimiennych pielęgniarki dostały +100%, nie wiem jak ze zleceniami i JDG, ale ciocia jest na UoPie i dostała te podwyżki. Swoją drogą te 100% to brzmi jak jakiś kosmos, ale jak weźmiemy pod uwagę, że etat brutto to 3.5-4k to wychodzi może 8k brutto miesięcznie. Więc żaden szklany sufit, ale jest na pewno więcej niż normalnie. Nie wiem jak inne szpitale, które mają oddziały covid, bo ciocia pracuje na
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@artur_syn_tadka: Ale ja mam świetne zarobki ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale proszę nie wkręcać ludziom że wszyscy dostali 100% podwyżki bo to nie prawda. Przyznawanie i regulacje są tak p------e że dostali nieliczni
  • Odpowiedz
@Skurviduplo: czyli się ze mną zgadasz że jeśli wojewoda wydał wyrok śmierci którzy bez operacji nie przeżyją to cała służba zdrowia powinna zamknąć mordę i wykonywać rozkazy? Gratuluję braku własnej oceny i słuchania głupców którzy mają cie za nic, tak łatwiej postrzegać świat jeśli problem cie nie dotyczy
  • Odpowiedz
@artur_syn_tadka: gościu, jakbyś się uczył i został ratownikiem/pielęgniarką/lekarzem to raczej nie ryzykowałbyś utratą pracy w tych czasach. Jeśli masz problem to kieruj go do MZ, a nie zwalaj winy na personel medyczny w szpitalu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Skurviduplo: no to moja teściowa ma jakieś głupie szczęście. Bo jej oddział zamknęli przenieśli ją na inny, a potem zrobili z niego covidovy. Z kolei ona dostała dyżury już zupełnie gdzie indziej, a kaska razy dwa jej wpadła za jeden miesiąc.
  • Odpowiedz