Wpis z mikrobloga

Pytanie co z robalem.

@guest: Ktoś już o to spytał w komentarzu pod wpisem i autor teorii stwierdził, że robal najpewniej zdechnie w momencie gdy Ymir zniszczy Ścieżki, ewentualnie wróci do tego drzewa w którym wcześniej siedział.
Ale fakt faktem, teoria mega fajna, całkiem logiczna i takie zakończenie byłoby imho satysfakcjonujące. Mocne hopium z mojej strony, że Isayama zrobi coś podobnego.
@guest: takie >po prostu< zniszczenie path srednio mi sie podoba, fakt, teoria ciekawa o super logiczna, ale jaki jest wiekszy cel erena w tym? zniszczyc moc tytanow? tak po prostu? swoim kosztem? no niby jego zwykly plan jest w skutkach taki sam, ale no nie wiem, dziwnie mi sie to widzi xD
@guest: IMO rola dziecka jest przeceniona i bardziej będzie pełniło rolę symboliczną. Tak jak wcześniej było mówione, że plan Zeke jest głupi bo dzieci to nasza przyszłość. Obstawiałbym że słowa o byciu wolnym nie dotyczą tej jednej konkretnej osoby tylko kolejnego pokolenia. Oczywiście Isayama może dać dziecku Historii zarówno beast tytana jak i founding (czy każdego innego który jeszcze umrze w następnym rozdziale) ponieważ ŚCIEŻKI.
Skąd pomysł, że Ymir chciałaby się