Wpis z mikrobloga

@piejo89: Jesteś głupi to bierz. Na takich frajerach koszą pieniądze i przesuwają limit cenowy coraz wyżej.
Rozumiem kupić kartę, bo jest potrzebna do pracy, spoko ale do grania? To nie jest zbyt mądre podejście :>.
I to jeszcze 3200 za 3060 XD.
  • Odpowiedz
@piejo89: Nie tylko do minerów ale też scalperów którzy kupują i sprzedają je drożej.

Przeciętny gracz niech sobie kupi ps5/xboxa za 2000-2400 zł i problem z głowy... Na pewno bardziej przyszłościowe i opłacalne granie niż rtx 3060 za 3200 :). Kupowanie 3060 za 3200 to właśnie widzimisię gracza. Nawet wystarczyłoby kupić za 600 zł gtx 1060 który odpali nawet dziś prawie każdą grę w na minimum niskich średnich detalach w
  • Odpowiedz
@ReevoX: No fajnie, ale jaka przyjemność z grania na niskich/średnich detalach? :)

@piejo89: Opcji zbyt wiele nie masz, możesz przepłacić i mieć kartę na teraz lub czekać aż ceny kart kiedyś spadną (trudno stwierdzić czy to kwestia miesięcy, a może nawet lat).
Ja przepłaciłem trzy tygodnie temu za 3070 (dałem 4,2k), ale wreszcie mam spokój i wszystko śmiga elegancko. W każdym razie źle na przepłaceniu nie wyjdę, bo
  • Odpowiedz
@Desolator: Co najmniej na niskich średnich. Poza tym grafika na ps5/xboxie jest na tym samym poziomie co rtx 3060 albo i na konsolach jest jeszcze lepiej...
Konsola mniej kasy kosztuje + karta za 600 zł to masz wciąż taniej niż przepłacony rtx 3060. Tym bardziej masz wtedy secik bardziej przyszłościowy jeżeli chodzi o odsprzedaż w przyszłości.
  • Odpowiedz
@Huntley: 1800zł XD To że sobie producent na stronie tyle napisał to nie ma nic do realnej wartości, mógł napisać nawet 21,37zł. Zobacz po ile obecnie te karty chodzą, 3200 to jest minimum. A z używkami typu rtx2060 wcale nie lepiej, 2200zł. A jak chcesz czekać aż karty wrócą do "normalnych" cen to możesz sobie czekać i 5 lat. Z resztą, już rok temu karty zaczęły drożeć i były rady
  • Odpowiedz
@Huntley: Tak, 10 sztuk przez 30s odkąd się pojawiły w sklepie. No świetny punkt odniesienia, doprawdy. To tak jak jest teraz z likwidacją sieci Norauto- to, że można było w 2 czy 3 sklepach dorwać komplet nowych felg Dezent TI 16 cali za 700zł, gdzie wszędzie indziej chodzą one po 1600zł nie znaczy że są one warte "max 800zł" Z resztą, w cenniku tamtego sklepu o którym mówisz rtx3060 i
  • Odpowiedz
@ZlodziejBilonownic: Hej dalej możesz kupić przecież karty w cenie MSRP :>. Nvidia wciąż sprzedaje za granicą karty w MRSP i te karty są do kupienia przez dobre kilka minut 5-10 :)). To, że nie wysyłają do Polski to inna sprawa XD.
  • Odpowiedz
@lintfree: Jak już to za 200%, bo kupiłem za granicą ;) 300% to musiałbym dać w polskich sklepach. No nie wytrzymałem, bo ile można czekać na zamówienie z xkomu? Zaraz minie pół roku i od miesięcy kolejka stoi praktycznie w miejscu.
  • Odpowiedz