Wpis z mikrobloga

Mój ostatni wpis okazał się być bardziej prowokujący niż myślałam, dlatego pozwalam sobie na przedstawienie sytuacji i słucham Waszych sugestii.

Od 2019 pracuje u mnie w firmie facet, koło 40stki który zajmuje się tematami technicznymi (wsparcie sprzedażowe, wsparcie działu technicznego, wsparcie posprzedażowe działu produkcji).
Od początku był trochę specyficzny, swoją pracę robił miernie, ale jakoś sobie radził.

Przez ostatnie miesiące wszystkich denerwuje, wykonuje swoje obowiązki niestarannie, jest nieterminowy. Nie są to poważne uchybienia, raczej takie które wszystkich którzy się do niego zgłaszają po wsparcie tylko irytują.
Napisałam, że się do niego zgłaszają? No właśnie wszyscy tego unikają xD jego czas pracy jest dzielony w koszty kilku działów, ale każdy unika go jak ognia i potem na siłę koszty jego pracy są wrzucane w działy.
Zna się na tym co robi, ale ma idiotyczne żarty, irytujący sposób mówienia, wyglądem raczej odstrasza ¯\(ツ)_/¯

Ostatnio jak zrobiło się cieplej, zaczął jeździć do pracy rowerem. Gdyby przyjechał, przebrał się i zaczął pracę to okej.
Ale typ łazi jak idiota w tym swoim stroju po biurze, śmierdzi jak menel i jeszcze ostatnio przyniósł rower do biura na piętro. Chyba aby się nim pochwalić, bo gadał kilku osobom o nim i każdy miał go.... Gdzieś.

I przechodząc do sedna: prezes mi powiedział, że mam go postawić do pionu albo go zwolni.
Ale jak ja mam go postawić do pionu? Mam mu powiedzieć umyj się, przestań mówić głupie żarty, przestań być irytujący?¯\
(ツ)_/¯

Przecież taki idiota musi skończyć z wypowiedzeniem... Tym bardziej, że dobrze się sprzedał na rozmowie rekrutacyjnej i zarabia więcej, niż powinien

Wołam wszystkich mądrych z poprzedniego wpisu
@iEarth: @smierdakow: @4833478: @Quimeen: @Obserwator_od_10_lat: @johnweak: @Centuri0n: @stormkiss: @monarchista: @bartdziur: @blackphoenix: @kiellbaska: @ScaRRyMaN:

#praca #pracbaza #rower #pytanie #problemypierwszegoswiata #kiciochpyta
  • 63
  • Odpowiedz
@Agatk > @bartdziur: ale ja nie jestem żadną menadzerką, tylko asystentką prezesa i mam zakończyć z nim temat tylko nie wiem jak xD

To już zmiana stanowiska sprzed paru tygodni i "co za problem w zarządzaniu jakimiś mechanikami na warsztacie" jest nieaktualne? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Agatk: Przestań szukać wymówek by nie robić zadań które należą do kierownika i wprost mu powiedz, że śmierdzi i powinien zmienić swoje podejście do pracy bo wyleci i tyle.
Z tych wpisów wynika, że nie tylko on nie nadaje się do pracy na tym stanowisku.

Ehh ta #logikarozowychpaskow i na siłę unikanie konfrontacji.
  • Odpowiedz
@Agatk: A ha się powtórzę: nie Powinnaś nigdy mieć pod sobą żadnych podwładnych bo nie jesteś do tego kompetentna. Gdyby twój szef dowiedział się że konsultujesz takie sprawy na portalu ze śmiesznymi obrazkami, została byś z miejsca pozbawiona stanowiska. Mam nadzieję że pomogłem
  • Odpowiedz