Aktywne Wpisy

szcz33pan +2892
Koniec roku to czas podsumowań, zatem znowu trzeba było sprawdzić jak tam wygląda #indekskebaba
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
źródło: Indeks_Kebaba_2025_grudzien
Pobierz
delinquencia +16
Mireczki, szybka weryfikacja: czy te kilka lat na uczelni faktycznie przełożyło się na Waszą karierę? Pracujecie w zawodzie, czy dyplom kurzy się w szufladzie, a wszystkiego i tak musieliście uczyć się od zera w „pracbazy”?
Dajcie znać w ankiecie i napiszcie w komentarzu: co kończyliście, a co robicie dzisiaj!
#studia #studbaza #pracbaza #wyksztalcenie #ankieta
Dajcie znać w ankiecie i napiszcie w komentarzu: co kończyliście, a co robicie dzisiaj!
#studia #studbaza #pracbaza #wyksztalcenie #ankieta
Czy Twoje wykształcenie wyższe realnie przydaje Ci się w obecnej pracy?
- Tak, pracuję w zawodzie (studia były niezbędne) 20.5% (426)
- Raczej tak (dały podstawy, reszta to praktyka) 24.0% (497)
- Średnio (dyplom pomógł tylko przejść przez HR) 13.7% (284)
- Zupełnie nie (robię coś totalnie innego) 20.6% (427)
- Nie mam studiów (i jest git) 17.0% (352)
- Nie mam studiów (i to mój problem) 2.9% (60)
- Jeszcze studiuję (zobaczymy, co z tego będzie) 1.4% (29)

źródło: comment_1615062995f0885uRmzJcKqIPoBnHwjB.jpg
Pobierz@dean_corso: Niestety z niewiadomych mi powodów ten język jest tak popularny...
Prawdą jest, że Java nie powinna służyć do tworzenia systemu operacyjnego ale Java od razu na sam swój fakt nie musi być powolna. Też zależy wszystko od implementacji maszyny wirtualnej, bo samej Javy nie można wsadzić pod system operacyjny ponieważ coś musi budować maszynę wirtualną która będzie wykonywać instrukcje. Można by też zrobić po prostu przekompilowany bootloader
Jednak żeby mieć dobry codebase w pythonie trzeba mieć bardzo dobrych developerow, w pythonie łatwo pisać beznadziejny kod i stad wynika imo niechęć do niego.
Jednak żeby mieć dobry codebase w pythonie trzeba mieć bardzo dobrych developerow, w pythonie łatwo pisać beznadziejny kod i stad wynika imo niechęć do niego.
@mcnight95 z tą przejrzystością kodu to bym nie przesadzał.
@inny_89: Nie przesadzaj. Znacznie łatwiej jest napisać koszmarki np. w javie.
@tmtm zacytowałes nie moje słowa. To @mcnight95 napisał.
I choć ciekawe akurat w tym się z nim zgadzam.
Zdziwisz się jak python klęka wydajnościowo - bez parallel'a będzie wolniejszy kilkadziesiąt razy od javy ( ͡° ͜ʖ ͡°). Z parallel'em to już lepiej nawet nie wspominać
@tmtm mnie też. Dlatego wiem, że z tą przejrzystością kodu to nie ma się co tak zachwycać.
@Brodeon: nie jestem hejterem Javy, ba nawet bardzo lubie Jave, ale żaden algorytm napisany w Javie nie bedzie szybszy niz analogiczny napisany w C przez narzuty JVMowe.
@sz__po: No właśnie jeden z narzutów JVMa ( ͡° ͜ʖ ͡°)