@mlesz: wiesz ile ludzi psy nie trzyma na smyczy, w takim krakowie to mają często w------e, a weź zwróć uwage. Ja jak biegam i poprosze by ktos wzial psa to wielkie ale.
@mlesz: wiesz ile ludzi psy nie trzyma na smyczy, w takim krakowie to mają często w******e, a weź zwróć uwage. Ja jak biegam i poprosze by ktos wzial psa to wielkie ale.
@PiersiowkaPelnaZiol: W mieście rozumiem. Ale gdzie ten pies w takim razie może pobiegać, skoro w lesie nie? To odpowiedzialność właściciela jeśli nie potrafi nad psem panować na tyle, żeby sarny nie zeżarł. Kara i mandat.
Powinny być patrole, które nakazywałyby przywołanie psa do nogi - nie reaguje jak trzeba, to cyk mandacik
@HansLanda88: Ten pomysł mi się diabelnie podoba. Poważnie. Jak to kurcze jest, że ludzie mają tyle fajnych pomysłów, a jakoś to rzadko kiedy trafia do realizacji. @PiersiowkaPelnaZiol:
@lukaszzz: Widziałem w wielu miejscach na świecie znaki mówiące o tym że tak, wolno. Pod warunkiem właśnie że nad psem panujesz. Ot w Norwegii np. Absolutnie nie podoba mi się robienie z psa niewolnika.
@mlesz: Może masz rację. Nie wiem jak sytuacja wygląda teraz, ale jak jeszcze mieszkałem na Targówku jakieś 7 lat temu to spotkanie bezpańskiego psa nie było niczym niezwykłym. Jeżeli jednak te psy mają właściciela, który ich nie pilnuje, a są zachipowane to jakaś szansa na ukaranie jest.
Przyszedł ten moment w roku, w którym pochwalić się muszę, że dziś jestem tłustym Amerykaninem, a w moich żyłach płynie mozzarella, cheddar, olej i majonez. Na stołach 12 dań, a jeszcze 4 czekają na zagrzanie. 15000 kcal na spokojnie. Ale dla balansu jest cola zero ( ͡°͜ʖ͡°)
źródło: comment_1614321067ZXqRth8wOV39ZWxIbHpA5W.jpg
Pobierzźródło: comment_1614321087DjokR4XHbvzLnGBSCZP2Wb.jpg
Pobierzźródło: comment_1614321101iegS4ftRt22dYN2HiNJEFu.jpg
Pobierzźródło: comment_1614321113wWH1zqjEymTS4MxHzX3Rtg.jpg
Pobierz@PiersiowkaPelnaZiol: W mieście rozumiem. Ale gdzie ten pies w takim razie może pobiegać, skoro w lesie nie? To odpowiedzialność właściciela jeśli nie potrafi nad psem panować na tyle, żeby sarny nie zeżarł. Kara i mandat.
@HansLanda88: z uprawnieniami do strzelania bez ostrzeżenia
@HansLanda88: Ten pomysł mi się diabelnie podoba. Poważnie. Jak to kurcze jest, że ludzie mają tyle fajnych pomysłów, a jakoś to rzadko kiedy trafia do realizacji.
@PiersiowkaPelnaZiol:
A Wlaściciel się pewnie nie znajdzie bo niby jak mu udowodnią jak od razu nie złapali za rękę?
@HansLanda88: czym innym jest przywołanie psa w lesie, a czym innym przywołanie psa w lesie, gdy ten zacznie uganiać się za sarną.
Komentarz usunięty przez moderatora