Wpis z mikrobloga

Czy są jakieś restrykcje w kwestii przenoszenia stuffu między serwerami? Czy jeżeli po jakimś czasie gry solo zdecydowałbym się na dołączenie do kogoś to mogę zabrać cały swój dobytek?
I odwrotna sytuacja - jeżeli gram u kogoś na serwerze i serwer nagle znika to zachowuję postać ale tracę wszystko czego nie miałem w plecaku?
#valheim
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vateras131: Sam nie testowałem, ale raczej nic nie znika, przenosisz to co masz przy sobie, stary świat dalej istnieje. Ludzie pisali o wykorzystywaniu tego do teleportowania metalu np, tj. wskakujesz na nowy świat, tam zostawiasz metal, wracasz, teleportujesz się do bazy i znowu skaczesz na inny świat po metal.
Myślę, że jak ktoś zamknie serwer to raczej wszystko co na nim znika tak jak piszesz ale nie testowałem.
  • Odpowiedz
@vateras131: @przedstawiciel_skrajnego_centrum: Dokładnie, save z postacią jest zapisywany w oddzielnym pliku także na spokojnie można przechodzić między różnymi serwerami. Sposób z transportowaniem rudy również działa aczkolwiek nie polecam nadużywania go, ponieważ psuje się w ten sposób element survivalowy rozgrywki (całkowicie pozbywamy się utrudnienia w postaci przymusu noszenia kopalin).
  • Odpowiedz