Wpis z mikrobloga

@funibuni: tu masz rację, ja toleruję odchyły od normy, ale gdy ktoś za to przeprosi i powie że o-----ł, chodzi mi o to że sam szacunek nie spowoduje że one nie będą tobie umniejszać jako facetowi
Jestem asertywny i staram się mówić jak ktoś mnie w-----a i przeciwdziałać takim rzeczom
  • Odpowiedz
@zapalsobiekota: czyli można na ciebie nasrać a później przeprosić przyznać się i jest git :) jakie „one” masz na myśli? kobiety, które były dla ciebie wredne?
jak ktoś cię w-----a to odcinasz się od tej osoby bez żalu tak samo jak ktoś ci umniejsza
  • Odpowiedz
@ChytryPredator: Depresja to stan, z którego można wyjść, a usprawiedliwiając się, że to choroba i szukająć pomocy w lekach i psychologach nie pomoże. Chociaż, jeżeli nie mamy innego wyjścia, to może nam załatwić L4 ¯\_(ツ)_/¯. Trzeba zacząć działać, a w realizacji nowych celów przydaje się bliska osoba, która będzie wspierać. Jeżeli takiej nie masz, to prawdopodobnie jesteś samotny, jeżeli jesteś samotny już na starcie, to jesteś w dudzie.
  • Odpowiedz
@Gilbert_Prukwa nie. Depresja to jest jednostka chorobowa, która ma określone objawy i ścieżkę diagnozowania i leczenia.
Bycie leniem i poszukiwanie sobie alibi, żeby nie robić nic i mieć powód, który nie jest bezpośrednio zależny ode mnie to nie depresja, a bycie p---ą i właśnie tym są dla mnie ludzie, którzy nie byli u lekarza, a winy swojego z------a szukają wszędzie tylko nie w sobie.
  • Odpowiedz
. Depresja to jest jednostka chorobowa, która ma określone objawy i ścieżkę diagnozowania i leczenia.

Bycie leniem i poszukiwanie sobie alibi, żeby nie robić nic i mieć powód, który nie jest bezpośrednio zależny ode mnie to nie depresja, a bycie p---ą i właśnie tym są dla mnie ludzie, którzy nie byli u lekarza, a winy swojego z------a szukają wszędzie tylko nie w sobie.

@portas91: Tak, jeżeli ktoś NIE CHCE zmian
  • Odpowiedz
inna sprawa, że choroby diagnozować i leczyć powinien lekarz, a nie każdy sam sobie diagnozuje, nie leczy, a używa tylko jako wymówki do swojego z------a i smutku z tego wynikającego.

@portas91: ogólnie zgadzam się, że trzeba iść do lekarza, ponieważ poprowadzi on leczenie, ale trochę wkurza mnie to odmawianie ludziom prawa do mówienia że mają depresję, pomimo że mają dokładnie wszystkie objawy jakie ma się przy depresji. Wiesz że ta
  • Odpowiedz
@zarzudka pewnie tacy też są, ale ja mam inne doświadczenia.
Nie chce popadać w skrajności, ale mam dość tej mody na depresję i czytania tych wywodów piwniczniaków z Mirko jak to depresja, rodzice, kobiety i wszystko niszczy im życie, a oni są święci.
Dwa lata temu ci sami ludzie mieli circlejerk, bo są elitarnym gronem introwertyków, którzy są niezależni i w ogóle zajebiście nie potrzebują świata, a oskarki ekstrawertyczne im się
  • Odpowiedz