Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@portas91: i dlatego jak się nam zły nastrój utrzymuje trzeba iść do lekarza. Ja zrobiłem to za późno, nic samo nie przechodziło, na szczęście i na mikro i w życiu realnym spotkałem osoby, które mnie do tego przekonały. Nie ma się czego bać. Psychiatrzy to w większości baaardzo empatyczni ludzie.
  • Odpowiedz
@ChytryPredator: nie wiem, to może wyjdź pobiegać czy coś? A tak serio to też uważam że problem jest lekceważony nadal u nas. Większość, zwłaszcza starszych ludzi, twierdzi pewnie że to jakiś wymysł leniwych brajanków.
  • Odpowiedz
@ChytryPredator: Poprawiłbym na "Depresja to choroba, której nie leczy się czekoladą i 'braniem się w garść'". Jestem przekonany, że są choroby, na które takie "lekarstwa" są odpowiednie.
  • Odpowiedz
@LJBW603: Doraźnie nie wyleczysz depresji, depresja to choroba która upośledza Ci wydzielanie hormonów szczęścia, nie przejściowa choroba gdzie czasami źle się poczujesz i już masz depresję

@portas91: warto samego siebie diagnozować, inaczej się nie da być samoświadomym siebie, lecz tak lekarz powinien leczyć takie choroby, ale są też wartościowe książki na ten temat zatwierdzone przez uniwersytet Jagieloński, gdzie podobno psychoterapeuci zalecają taką bibliografię do nauki psychologii poznawczo behawioralnej

@norbert108: Moda na depresję nie istnieje i nigdy wszyscy nie mieli depresji, źle odbierałeś rzeczywistość i
  • Odpowiedz