Aktywne Wpisy
Siema, kiedyś wyczytałem w regulaminie że użytkowanie więcej niż jednego konta grozi banem, w związku z tym mam pytanie, mam konto już trochę lat, teraz moja dziewczyna zakłada swoje na swoim laptopie, wiadomo że #moderacja zobaczy tylko adres zewnętrzny i dwa konta, czy dostanę bana?
noipmezc +4
wpisujcie wasze ulubione batony
oto muj
nie wiem co oni robia z tymi orzechami ale sa zajebiste
oto muj
nie wiem co oni robia z tymi orzechami ale sa zajebiste
- Od gimnazjum koduj, bo to twoja pasja
- We wakacje zamiast grzać dupę w Grecji zarabiaj zagranico
- Na studiach ucz się zamiast r----ć i chlać
- Zostań programistą na drugim roku studiów
- Co kilka miesięcy otrzymuj podwyżkę, bo jesteś w tym dobry
- Dobrze inwestuj pieniądze
- W wieku 26 lat stać cię na połowe wkładu własnego w mieszkanie
Teraz wchodzi @koroluk cały na biało, który będzie mówił, że tak być nie może ( https://www.wykop.pl/wpis/55697265/wczoraj-jakis-lewak-zwrocil-uwage-ze-polacy-mieszk/ )! Że należy opodatkować najbogatszych jeszcze bardziej i oddać hajs biednym, bo to nie może być tak, że ktoś dysponuje swoją kasą tak jak on chce.
Przecież to nie może być tak, że tęczowy aktywista nie ma mieszkania. Przecież mieszkanie tak samo jak aborcja to prawo człowieka xD
Szkoda strzępić ryja na ten portal. Od kapitalizmu do socjalizmu. Jak można tak upaść, ja pierniczę. Ponad 1000 plusów.
#4konserwy #bekazlewactwa #mieszkania #finanse #konfederacja
@Wyrelworelowany: Źle definiujesz poglądy lewicowe, ale może jeszcze do tego dojdziesz. One stawiają na pierwszym miejscu potrzeby władzy, a nie ludzi.
Odpowiedź naczelnego komunisty Wykopu - TL;DR:
Ty: To niesprawiedliwe, że jeden tyra pół życia na swój dobrobyt, a inny mu zabiera w imię "sprawiedliwości społecznej"
@AvantaR:
Wpisz sobie "dobre" zawody: lekarz, prawnik itd. - wyjdzie
Ba - sprzątaczka ma tak naprawdę gorzej - bo o ile u dobrze zarabiającego programisty w zasadzie bardziej ma miejsce opodatkowanie odkładanych oszczędności (stosunkowo mniejsza część dochodu przeznaczana jest na podstawowe potrzeby), o tyle w przypadku sprzątaczki podatek wchodzi już mocno na tę część dochodu, którą sprzątaczka wydałaby na produkty takie jak jedzenie czy ubrania.
Myślisz,
Komentarz usunięty przez autora
Bo co? Zarabia 10k brutto? To nie o opodatkowanie takich ludzi. Przecież to bieda europejska.
Problemem są ludzie od których kupisz na kredyt to twoje m2.
Problemem są tacy którzy mają po 20 takich mieszkań, wynajmują sprzataczkomi nie płacą za to podatku.
@AvantaR: Mam kumpla taksówkarza, który na biedę narzekać nie może. 3 dzieci, pies, kot i niepracująca żona na utrzymaniu. Poza pracą jako taksówkarz (bez żadnej agencji), dorabiał sobie sprowadzając samochody zza granicy. Koleś zarabia lepiej ode mnie, ma mieszkanie, dom w Żywcu i wiedzie mu się bardzo dobrze. Chodziłem z nim do gimnazjum i jechał na
Tacy ludzie jak ty, ciężko pracujący, z określonymi celami, w życiu osiągną to co chcą, bo wiedzą, że wszystko kosztuje - ale im wcześniej zaczniesz, tym szybciej dojdziesz do swojego celu. Przy czym nie uważam, żeby kupno własnego mieszkania było
@Gluptaki: Zgadzam się w 100%, to jest c--j nie bogactwo - a Zandberg z jakiegoś powodu chce jeszcze takiemu biedakowi-cebulakowi d-----ć 55% podatku ¯\_(ツ)_/¯