Wpis z mikrobloga

w cywilizowanym kraju powinno być tak że jak ci się już nie chce żyć to zanosisz pismo do urzędu i tam badają twoją przydatność dla społeczeństwa i jak zbyt mała wg aktualnego standardu to dostajesz skierowanie prosto do zakładu przetwórstwa mięsnego PROFI i w---------ą cię do maszyny robiącej pasztet i tyle trud twój skończony
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@xvlk: Obrzydliwa koncepcja, ponieważ jako czynnik decydujący stawia przydatność dla jakiegoś "społeczeństwa", tak jakby o to w życiu chodziło
  • Odpowiedz
@RamboRobert:

w cywilizowanym kraju, idziesz do placówki w której robią samobójstwa, podpisujesz orzeczenie płacisz i umierasz. Co ty pieprzysz w ogóle o jakiejś przydatności do społeczeństwa XD

XXI wiek i ludzie są już takimi p-----i, że nawet zabić się nie potrafią sami. Wszystko za nich inni mają robić, nawet myśleć (tu szczególnie państwo). Oni mają tylko konsumować (obok zapieprzania na to konsumowanie) żywność, bezmyślne treści (m.in. z tv), propagandę polityków.
  • Odpowiedz
@xvlk Ale taki pasztet z ludzi to musiałby być drogi. Kulinarny rarytas, coś jak kawior 200 lat temu. 2000 złotych za łyżkę ludzkiego paszteciku w najdroższych restauracjach w Dubaju i Nowym Jorku
  • Odpowiedz
@xvlk: o tak, dwoje młodych podróżników zabierze mnie pod namiot, rano gładko rozsmarują na chlebku i zjedzą śniadanie na trawie, z pięknym widokiem na polską przyrodę
  • Odpowiedz
@RamboRobert:

przecież napisałem że masz za to zapłacić w prywatnej placówce, ale się zesrałeś z tym państwem, wyjdź z oblężonej twierdzy

Gląbie, naucz się czytać, nigdzie nie napisałem ani słowa o publiczności, bądź prywatności tego zagadnienia. Napisałem
  • Odpowiedz