Wpis z mikrobloga

@ExitMan: tobie się wydaje że oni tak wyglądają xD po 99% informatyków widać, że nie mają pojęcia co robią i po co się ubierają w jakiś sposób więc wszystko pasuje jak pięść do nosa xD mam jednego kumpla informatyka co wygląda ale on zawsze miał stylowke, a jak ktoś był zapuszczony na studiach to znaczy, że z domu nie wyniósł tego jak się ubierać i na stare lata nieudolnie kopiuje
  • Odpowiedz
@mwmichal: Gdy masz dwóch znajomych i ekstrapolujesz "po 99% informatyków widać" XD

No jasne, wysokie zarobki i wysoka inteligencja korelują ze słabym gustem, słabą fizjonomią i w ogóle programiści śmierdzą, a ci z serwerowni nie obcinają paznokci

• Odpowiedz
@NoMercyIncluded: no właśnie co do tej wysokiej inteligencji xD no może i jest lepiej niż u sprzedawcy w sklepie ale to nie są jacyś bogowie a tak siebie postrzegają xD. Są dziesiątki innych trudnych dziedzin i ludzie w nich pracujący nie mają masowego skrzywienia pt. "ale jesteśmy INTELIGENTNI". Dlatego w większości informatycy są ciężcy do zniesienia. Większość ma urojenia, że są bogami i każdy ma ich podziwiać bo oni PISZĄ
  • Odpowiedz
@mwmichal: branża jest tak różnorodna w charaktery, że nie ma co uogólniać. Od bananowych Oskarków, po ciche i skromne osoby jak mysz kościelna. Dodatkowo rozstrzał zarobków w IT jest bardzo duży, od testerów gier mobilnych za trochę ponad minimalną na umowę o dzieło po wyjadaczy 25k.
  • Odpowiedz
@pepsi22323: lol xD nie, nie mam kompleksów z IT jestem inżynierem w innej dziedzinie ale po prostu widzę po znajomych jak jest. Bardziej bym powiedział, że IT ma kompleksy bo jak się im wytyka butę i zadufanie to się spinają, że hurr durr my tacy inteligentni, tacy bogaci xDDD ostatnio w Katowicach mijałem dzbana w mustangu z naklejką na uacie prowadzącą do konta na instagramie programista15k xDDD, myślałem, że konto
  • Odpowiedz
@mwmichal: ale wiesz ze to nie jest wina branzy IT tylko twoch ludzi xD? Ja mam sporo znajomych w IT i korpo ktorzy zachowuja sie normalnie, nawet mimo stanowisk wysoko. No ale daleki jestem zeby mowic ze branza IT jest taka, bo slyszalem co nie co ze ludziom o--------a.
  • Odpowiedz