Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +140

odgrzybiacz +13
Po co tacy ludzie się rodzą?
źródło: G1Niot8XMAAanmB
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: G1Niot8XMAAanmB
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: comment_1613374134UeBeksT1XcqxyUEj94PCZo.jpg
PobierzIm dziewczyna brzydsza czy grubsza, tym więcej koleżanek jej powtarza że jak księżniczka wygląda itp.
Nie wiem, może te ładne i popularne dziewczyny mają jakiś tajny kod którym się wzajemnie identyfikują, i to jest ich sekretny język?
Dziewczyna dobrze wie czy zalicza się do pasztetów czy lachonów, ładna dziewczyna nie musi słyszeć od swych psiapsiół że jest ładna.
@DonTadeo: zgodzę się, za wyjatkiem ostatniego zdania. Wszystkie to potrzebują slyszec
@harnasiek: A to akurat bzdura. Gruba lub brzydka dziewczyna pomimo licznych komplementów od koleżanek nadal wie, że jest gruba lub brzydka i ma z tego powodu zaniżone poczucie wartości, więc nie będzie czuć się piękna. A nierealne oczekiwania może mieć każdy, czego świetnym przykładem jest wykop. Oczekiwania mają to do siebie, że rzadko
Jestem przeszczęśliwa jak kupi mi bielizne, albo powie coś jak idziemy na randke i postaram się ładnie ubrać.
Były co chwile mi wytykał, każdy odstający kosmyk, boczki w zimę, każdy jednorazowy pryszcz, aż w sumie aż doszło do zaburzeń w jedzeniu i psychice. W końcu zakochaniu się w kimś innym, kto po prostu
@harnasiek: Że mogą chcieć być adorowane bardziej, to mnie specjalnie nie dziwi, w końcu mają mocno zaniżone poczucie własnej wartości, ale poważnie nie spotkałam się z tym, aby takie dziewczyny wymyślały sobie najwięcej i miały o sobie wygórowane mniemanie.
Ja mam taką teorię, że kobiety celowo komplementują inne brzydkie kobiety po to, by te nie próbowały nic w sobie zmieniać i finalnie nie były dla nich konkurencją. Przykładowo jakaś gruba laska słysząc od koleżanek że jest gruba i otrzymując propozycje diety czy ćwiczeń finalnie mogła by się na to zdecydować i w efekcie poprawić swoją pozycję na ich tle.
a) Przyćmić kobiety dookoła jej
b) Dla lepszego samopoczucia
c) By podobać się facetom
Najpierw kobieta dba o to by wyróżnić się z grona pań z swego środowiska(praca, szkoła, uczelnia, impreza) co podbudowuje jej poczucie wartości. Co później sprawdza w "warunkach bojowych" na płci męskiej. Tak właśnie wyglądał najczęstszy schemat występujący u badanych pań.
@harnasiek: Ale to dobrze. Nieważne, czy ona waży 45 czy 145 kg. Jeżeli po tym kiszeniu uwierzyła w swoją wybitność, to pod kopułą hula wiatr i to mnie brzydzi, a nie jej waga.
Moim zdaniem to jest po prostu taka gra społeczna i to działa. Kobiety to społeczne istoty i każda popularna i ładna dziewczyna chciałaby być postrzegana jako miła i dobra, więc komplementuje inne dziewczyny i w ten sposób robi sobie pozytywny PR. Taka, przykładowo 'gruba' dziewczyna albo jakakolwiek mniej
To samo z dzieciakami na FB, nawet jak dzieciak szpetny to wszystkie kłamią jak z nut w komentarzach, że śliczne