Wpis z mikrobloga

Matka zabija dwójkę dzieci w wieku 2 i 5 lat.

Dla normalnego człowieka to wina samej morderczyni, albo jej ewentualnej choroby psychicznej, bo ta kobieta leczyła się psychiatrycznie.

A dla wykopowego lewic0wca kto ponosi winę?

Ano, "prawactwo" bo nie ma skrobankina żądanie.

Jak rozumiem winę za śmierć trzynastolatki w ciąży zabitej przez 15-letniego partnera ponosi "lewactwo" które wprowadziło obowiązek alimentacyjny i zmusza mężczyzn do wieloletniego utrzymania niechcianego dziecka?

Ktoś tu miał chyba wyskrobany mózg XD

#rakcontent#shitwykopsays #patologiazewsi #bekazlewactwa #aborcja
Pobierz
źródło: comment_1612892381H3xtRUzqP9CIUxgPOF0Bti.jpg
  • 27
@skitarii: Nie chcę mi się tutaj zagłębiać w ten konkretny przykład ale jak to jest, że prawaki widzą świat tak zero jedynkowo? Historia pokazała, ze większość seryjnych morderców pochodziła z patologicznych rodzin, była w dzieciństwie maltretowana fizycznie i psychicznie, najczęściej przez własne matki i ich partnerów. To wg prawicowca to jest wina tylko tego człowieka, że zabijał i środowisko w którym dorastał go nie wypaczyło na tyle, by zabijać w dorosłym
@skitarii Ale o co ci chodzi? Gdzie on tam kogoś obwiniał?
Widzę że tylko ogólnie opisał problem, i nie napisał nic nieprawdziwego

Oczywiście babka jest #!$%@?ęta i to ona jest w 100% odpowiedzialna za tę tragedię, jednak nie można zaprzeczyć temu, że gdyby aborcja była w pełni legalna w Polsce, to do takich zbrodni dochodziłoby rzadziej, możliwe że nawet ta konkretna się nie wydarzyła.
Nie chcę mi się tutaj zagłębiać w ten konkretny przykład ale jak to jest, że prawaki widzą świat tak zero jedynkowo? Historia pokazała, ze większość seryjnych morderców pochodziła z patologicznych rodzin, była w dzieciństwie maltretowana fizycznie i psychicznie, najczęściej przez własne matki i ich partnerów. To wg prawicowca to jest wina tylko tego człowieka, że zabijał i środowisko w którym dorastał go nie wypaczyło na tyle, by zabijać w dorosłym życiu?

@
Ale o co ci chodzi? Gdzie on tam kogoś obwiniał?

Widzę że tylko ogólnie opisał problem, i nie napisał nic nieprawdziwego

@StarySer: napisał ogólnie debilizmy. Ktoś kto zabija dzieci w razie samobójstwa nie robi tego, żeby się ich pozbyć, tylko najczęściej uważa, że nie przeżyją bez tej osoby.

Oczywiście babka jest #!$%@?ęta i to ona jest w 100% odpowiedzialna za tę tragedię, jednak nie można zaprzeczyć temu, że gdyby aborcja była
łączę fakt, że za tym, iż ktoś decyduje się na taką zbrodnie stoi coś więcej niż to, że ktoś się rano budzi i stwierdza aaa zabije sobie swoje dzieci.

@wiktorek_pl: ona leczyła się psychiatrycznie, więc równie dobrze może to być kwiestia choroby, a nie braku aborcji.

Ale żeby to wiedzieć to należałoby mieć trochę szersze horyzonty niż czarno biały świat prawaka którego nauczył was dziadzia Korwin

Bycie dzbanem, to jeszcze nie

Dla normalnego człowieka to wina samej morderczyni, albo jej ewentualnej choroby psychicznej, bo ta kobieta leczyła się psychiatrycznie.

A dla wykopowego lewic0wca kto ponosi winę?

Ano, "prawactwo" bo nie ma skrobankina żądanie.

@skitarii:

@skitarii: Przypominam, że jak była afera, że nastolatek zabił swoją ciężarną dziewczynę to wykopowe lewactwo również krzyczało, że to wina braku aborcji i edukacji seksualnej. Czaicie? Ci ludzie normalizują mordowanie ludzi do promowania swoich postulatów. Wg nich problemem nie było to, że gość musiał być najgorszym patusem bo przecież normalny człowiek nie morduje tylko brak edukacji seksualnej i aborcji.
nie, tutaj również winę ponosi "prawactwo". Gdyby mogła wyskrobać, do żadnego zabójstwa najprawdopodobniej by nie doszło

@nom_om: twierdzisz, że możliwość aborcji to to samo co obowiązek aborcji? Skąd wiesz, że chciała to w ogóle zrobić?
@skitarii:

twierdzisz, że możliwość aborcji to to samo co obowiązek aborcji

nie, nigdzie tak nie twierdzę. Wymyśliłeś to sobie

Skąd wiesz, że chciała to w ogóle zrobić

nie wiem. Ale biorąc pod uwagę że miała 13 lat, gdyby miała możliwość, pewnie by to zrobiła.
nie wiem. Ale biorąc pod uwagę że miała 13 lat, gdyby miała możliwość, pewnie by to zrobiła.

@nom_om: przecież miała możliwość, choćby poza Polską. Jeśli rodzice mieliby się zgodzić, to by jej w tym pomogli, a jeśli nie, to nawet przy legalnej aborcji nie mogłaby z niej skorzystać bez zgody rodziców.