Wpis z mikrobloga

@mab122: Ścieżki nieodśnieżone, zaspy wszędzie. Rowerzyści to też ludzie dejcie im ściezki! I fajnie bym się zgodził, że coś jest nie tak gdyby nie fakt, że WSZYSTKO było nieodśnieżone.

@gupio: Szanuje.

Natomiast wczoraj zdarzali się idioci na rowerach jadący środkiem drogi - ot np. na Karkonoskiej. @mroz3 może potwierdzic :) Ja widziałem takiego na Armii Krajowej.
  • Odpowiedz
@cactusek: Nie pomyliłeś do kogo mialo być adresowane? :) Nie nazwałem ich idiotami :) Po prostu jestem pełny zdziwienia, że nie widzą nic poza ścieżką rowerową i faktu, że NIKT nie daje sobie rady z odśnieżaniem niestety.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Darth_Gohan: no faktycznie z tym idiotami poleciałem ;) a co do faktu że nie widzą nic innego poza ścieżkami - u nas ogół społeczeństwa nie widzi nic poza czubkiem własnego nosa, więc tym bardziej tyczy się to użytkowników dróg, czymkolwiek by się nie poruszali xD
  • Odpowiedz
  • 38
@Tommy__:
Zawsze przy takim poście powtarzam dwie rzeczy:
- jakby patrzeć tylko na paliwo, to wychodzi mi taniej jeździć V8 w gazie niż jeździć MPK do pracy (mam bezpośredni autobus)
- jazda autem będzie lepsza od MPK (w jego aktualnym stanie), nawet jakbym pod przymusem prawnym musiał brać do auta starą babę, #!$%@? Sebę i śmierdzącego żula
  • Odpowiedz
via Android
  • 11
@ola522 no masz wrocławski przykład. Tyle lat ramię w ramię z aktywistami walczyli o buspasy a namnozylo się ich i autem coraz gorzej się jeździ to wprowadzili podwyżkę biletów o 50% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: Ty, no masz rację :) pisałem to mając na uwadze wyjątek, że gdy jazda po drodze dla rowerów jest niebezpieczna (a za taką można uznać jazdę po np. lodzie) to rowerzysta nie musi jechać DDR... Ale może wtedy jechać chodnikiem, wyjątku o jezdni tam nie ma. Sorry
  • Odpowiedz
@Tommy__: jeśli jeździsz codziennie autobusem czy tramwajem to nie odczujesz podwyżki, bo masz miesięczny po starej cenie. Podwyżka jest na bilety jednorazowe, więc post trochę z dupy xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@zuku98 teraz już nie jeżdżę bo praca zdalna od roku do odwołania. W zeszłym roku jeszcze jeździłem MPK sporadycznie a teraz patrząc na ceny to coraz mniej mi się chce
  • Odpowiedz
Kogo wtedy będą niszczyć podatkami,akcyzami i innymi haraczami? Przecież kierowcy to jedna z najbardziej #!$%@? dojnych krów w tym kraju xD

@ola522: Podatki są głównie w paliwie, najwięcej paliwa zużywają duże pojazdy, które dużo jeżdżą - czyli ciężarówki i autobusy. Nawet gdyby powiedzmy 10% miejskich kierowców przestało jeździć autami, to budżet by tego raczej w większym stopniu nie zauważył.
  • Odpowiedz
@cactusek idioci czy nie (nie oceniam), to w sumie mają do tego prawo xD

To "xD" to mają ci co cię muszą słuchać. Jeśli warunki pogodowe są nie odpowiednie i ruch zagraża bezpieczeństwu to nie masz prawa się tam pchać. Do sklepu też masz prawo wejść, ale jak już się w sklepie pali to nie możesz wejść. Jak jedziesz samochodem i masz jebitna górę #!$%@? śniegiem, też nie możesz się pchać
  • Odpowiedz