Aktywne Wpisy

annlupin +32
i cyk kolejny co ma mnie na czarno wyłapany to można iść se horrora obejrzeć na spokojnie a co uwas
#annlupinpisze
#annlupinpisze

Niektórzy tu p------ą, że apki są tak zrobione żeby płacić i bez tego to nie ma sie dopasowań ( ͡° ͜ʖ ͡°). A więc odblokowałem wczoraj badoo premium i przeswipowałem całą Warszawę z odległością do 100km, z czego dostałem zaledwie 30 par (połowa to jakieś samotne mamusie i wieloryby). Zdjęcia mam pooceniane na 9,7-10 na photofeeler
#p0lka #blackpill #tinder #logikarozowychpaskow
#p0lka #blackpill #tinder #logikarozowychpaskow
źródło: Zrzut ekranu 2026-07-16 222757
Pobierz

Mirki, mam mały problem.
Posiadam bazę ponad 4 mln pozycji zawierających opis części samochodowych. Bez kategorii - no może poza nr Index który pewnie w katalogu producenta oznacza dany produkt,
Mam jednak kolumnę 'Opis', w której jest opis produktu wprowadzany zapewne przez pracowników w którym oprócz nazwy części mam też podane - w różny sposób - markę a czasem markę i model samochodu do którego cześć pasuje. Dodam że w opisie panuje pełna dowolność, nie ma reguły jak co jest wpisane.
Ja potrzebuję jednak choćby jakąkolwiek kategorię - a najlepiej konkretny podział na kategorie - które pozwolą mi na dalszą obróbkę danych.
Macie jakiś pomysł jak podejść do sprawy, z czego skorzystać itp
Dziękuję za wszelką pomoc!
@smileplease: dzięki
W pierwszym kategorie i marki - jak już wspomniałeś.
Dzięki!
Wydaje mi się że NER by to fajnie ogarnął, zrób najpierw data cleansing tak jak @zibizz1 zasugerował.
Następnie bierzesz próbkę z danych (najlepiej jakaś dobra metoda samplująca). Oznaczasz co chcesz wyciągać (labelled dataset) i trenujesz model.
NER-em możesz sam określić co jest kategorią np. rozmiar,