Aktywne Wpisy
Za granicą
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
skar +469
Czołem! Mireczki z #gastronomia #restauracja potrzebuje waszej pomocy!
Stworzyłem swój produkt, którego próbki chcę wysłać do szefów kuchni, aby poznać ich opinie na jego temat.
Mianowicie chodzi liofilizowany czosnek. Czosnek ten jest nieporównywalnie bardziej intensywny w smaku i aromacie niż znany wszystkim czosnek granulowany. Dodatkowo zachowuje praktycznie wszystkie wartości odżywcze świeżego czosnku, posiada czysty skład (100% czosnek), surowiec wykorzystany do produkcji to odmiana 'Harnaś' i pochodzi od lokalnego rolnika. Czosnek przed liofilizacją został zblendowany i ma formę sypką, natomiast po dodaniu do sosu lub dania, kiedy naciągnie odrobinę wilgoci staje się nie do odróżnienia z czosnkiem świeżym.
Poszukuję
Stworzyłem swój produkt, którego próbki chcę wysłać do szefów kuchni, aby poznać ich opinie na jego temat.
Mianowicie chodzi liofilizowany czosnek. Czosnek ten jest nieporównywalnie bardziej intensywny w smaku i aromacie niż znany wszystkim czosnek granulowany. Dodatkowo zachowuje praktycznie wszystkie wartości odżywcze świeżego czosnku, posiada czysty skład (100% czosnek), surowiec wykorzystany do produkcji to odmiana 'Harnaś' i pochodzi od lokalnego rolnika. Czosnek przed liofilizacją został zblendowany i ma formę sypką, natomiast po dodaniu do sosu lub dania, kiedy naciągnie odrobinę wilgoci staje się nie do odróżnienia z czosnkiem świeżym.
Poszukuję
Dawno nie wrzucałem treningów dynamic effort lower :) Na nagraniu ostatnie serie głównych ćwiczeń.
Tak jak pisałem ~miesiąc temu, wróciłem do podstaw, czyli n-----------a, ryków, i bardziej podstawowych wariantów ćwiczeń heh.
Na pierwszy ogień Box squat 8x2 stałym ciężarem, ostatni tydzień tej fali, 210kg (170kg sztanga + 40kg z gum) Jak widać na filmiku... Za lekki ciężar :P Za duża szybkość i dynamika ruchu, całe plecy mam obite od sztangi która wyskakiwała na kilka centymetrów do góry :P A w niektórych seriach sam prawie skakałem razem ze sztangą xD
Potem 10cm block pull 8x2, zaczynając od 160kg, kończąc na 300kg x 2, to znaczy miało być 300kg, ale w szale zapomniałem dołożyć 5kg z jednej strony, więc wyszło 295kg x 2 w ostatniej serii. Dalej nie robiłem bo założenie było żeby nie przesadzić, czyli zrobić ciężką ale gładką dwójkę.
Czuje że idzie to wszystko w dobrym kierunku, może jakieś PR-y na góre ciała wskoczą :) Bo dół ciała, to znaczy ciągi/siady to jeszcze gonię, i jestem daleko od swoich najlepszych wyników. Ale to może się szybko zmienić :)
Cały trening
Box squat 8x2 210kg (170kg bar + 40kg bands)
10cm block pull 8x2 160-295kg x 2
DB shrugs 3x20
Standing AB 3x20
Reverse hyper 3x12
#strongaf #pokazforme #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy
Dokładnie też tych kcal nie liczę, no wszystko warunkują treningi i cardio, jem tyle na ile nakręcą mi metabolizm :) Syfów właściwie nie jadam, zdrowa dieta, nieprzetworzone produkty głównie.
@szyryfyry1: Trening czyni mistrza :D Wszystko przez treningi one mi tak podkręcają metabolizm, naprawdę jak nie trenuje to po tygodniu, mam problem zjeść
@iAmTS: No nie chciało mi się ubierać normalnych skarpet do ciągu...i potem żałowałem :P Bo teraz mam całe piszczele pokaleczone.
opie...
@wicked1009: Tak jest różnica, akurat tutaj te gumy za lekkie. Ogólnie gumy na dole dają mniejszy opór a u góry większy, zmieniając krzywą siły. Działa to zupełnie inaczej niż zwykły ciężar.
Da się jakoś pogodzić dietę i trening z pracą? Jak to wygląda u Ciebie na tak zaawansowanym poziomie?
@Thaddaeus: Wszystko się da :) Zależy jak bardzo chcesz. No i pewne prace wymagają żeby też zmienić/dostosować trening. Bo jeżeli na budowie jedziesz 10h/dzień to ten aspekt musi być uwzględniony przy układaniu treningu. Też co innego jak pracujesz kilka dni pod rząd, a potem masz kilka dni wolnego.
Ogólnie jeżeli jesteś w