Wpis z mikrobloga

Czołem! Mireczki z #gastronomia #restauracja potrzebuje waszej pomocy!

Stworzyłem swój produkt, którego próbki chcę wysłać do szefów kuchni, aby poznać ich opinie na jego temat.

Mianowicie chodzi liofilizowany czosnek. Czosnek ten jest nieporównywalnie bardziej intensywny w smaku i aromacie niż znany wszystkim czosnek granulowany. Dodatkowo zachowuje praktycznie wszystkie wartości odżywcze świeżego czosnku, posiada czysty skład (100% czosnek), surowiec wykorzystany do produkcji to odmiana 'Harnaś' i pochodzi od lokalnego rolnika. Czosnek przed liofilizacją został zblendowany i ma formę sypką, natomiast po dodaniu do sosu lub dania, kiedy naciągnie odrobinę wilgoci staje się nie do odróżnienia z czosnkiem świeżym.

Poszukuję szefów kuchni, restauratorów, pizzeri, kababów i innych punków gdzie wykorzystuje się czosnek, jeśli takowi się tu znajdują proszę o kontakt na priv. Wpis ma formę grzecznościową i nie jest ofertą handlową.

Zachęcam do zadawania pytań chętnie opowiem więcej.

Dla szanownych Mireczków z poza gastronomii, którzy zapulsują wpis organizuję #rozdajo w którym do trzech osób wyślę próbki :)

#biznes #zywnosc #liofilizacja #jedzenie
skar - Czołem! Mireczki z #gastronomia #restauracja potrzebuje waszej pomocy! 

Stwor...

źródło: czosnek liofilizowany

Pobierz
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@skar: Chętnie bym przetestował. Np. taki sklepowy zwykły czosnek w proszku ma tę właściwość, że się mniej pali przy potrawach z patelni niż taki jakby zetrzeć świeży. Ciekawe jak to. Pewnie coś pomiędzy a może jest jakaś niespodzianka.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 4
@vanitydomain: Tez tak myślę, a pomysł zrodził się w pizzeri kiedy kolejny raz dostałem pizze z mdłym sosem czosnkowym bez odrobiny aromatu i smaku czosnku.
  • Odpowiedz
Poszukuję szefów kuchni, restauratorów, pizzeri, kababów i innych punków gdzie wykorzystuje się czosnek, jeśli takowi się tu znajdują proszę o kontakt na priv. Wpis ma formę grzecznościową i nie jest ofertą handlową.


@skar: nie chce Cie martwić ale coś takiego sprzedają już od dawna, nie trzeba robić wielkiego researchu, wystarczy wpisać w google "czosnek liofilizowany"
  • Odpowiedz
@skar: ty mnie lepiej powiedz skąd masz liofilizator? ceny liofilizowanych owoców są kosmiczne więc się zastanawiam czy istnieje jakiś "domowy liofilizator" a nie przemysłówka za 50k ;/
  • Odpowiedz
@skar Mirku, ale czosnek liofilizowany jest ogólnie dostępny. Np na aledrogo w proszku, w płatkach itp. Pizzeria weźmie najtańszy suszony albo świeży i nie będzie się bawić w premium czosnki.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 9
@mikkele92: Prawda, natomiast świadomość istnienia tego produktu w branży gastro jest bardzo niska, chciałbym skupić się na promowaniu czosnku właśnie w pizzeriach itp. Niestety w tym przypadku budowanie sieci klientów nie ograniczy się do wrzucenia oferty w internet.
  • Odpowiedz
  • 1
@skar: Ty ziomek uważaj, bo jak ja ostatnio taki słoik zrobiłem i zacząłem szukać klientów to mi psiarskie wjazd na chatę zrobiły.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@bolorollo: Zgadza się, część na pewno wybierze najtańszą opcję, natomiast czosnek szuszony czy granulowany nie ma porównania do czosnku liofilizowanego. Jeśli chodzi o czosnek świeży to byłoby bardzo dobre rozwiązanie jednak z jakiegoś powodu, zakładam, że z wygody pizzerie tego nie robią.
Natomiast twój komentarz bardzo dobrze obrazuje potencjalną obiekcję, którą mogę usłyszeć, dlatego jestem przekonany, że bez pokazania na żywo mojego czosnku bardzo ciężko będzie kogokolwiek przekonać.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Nillski: z tego co wiem ma się pojawić za jakiś czas polski domowy liofilizator, co prawda cena również będzie dość wysoka na przeciętną kieszeń, ale nie będzie to 50k :)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@niktnikt12: niee, nie ma takiej potrzeby, czosnek nie miał kontaktu z żadnymi substancjami chemicznymi oprócz tego co dostał na polu. Podczas liofilizacji został zamrożony natomiast przebiegało to w warunkach takich samych jak w standardowej zamrażarce z tą różnicą, że mrożenie było głębsze bo do temperatury około -40C
  • Odpowiedz