Aktywne Wpisy

Szeretlek +163
Chciałem się tylko pochwalić szafką z miejscem na drukarkę mojego pomysłu bo mi się podoba. Może komuś innemu także. Drukarka używana sporadycznie raz na tydzień. Wkurzało mnie że jest tak na widoku i że przez większą część tygodnia się kurzy. Pod nią miejsce na trzy zestawy kartek a4. Reszta to normalne szuflady. Bałagan dookoła bo jeszcze szuflady niezagospodarowane.
#chwalesie
#meble
#chwalesie
#meble
źródło: temp_file6099340699821887373
Pobierz
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- kierownik budowy-
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- kierownik budowy-

źródło: comment_16123886583TrBZ36iDtZiGl71NBTlaR.jpg
Pobierz@geuze: Nad czym tu się zastanawiać? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zdecydowanie.
@czeskiNetoperek: €€€ ( ͡º ͜ʖ͡º) już dużo wydałem ostatnio na RPI + akcesoria i dysk zewnętrzny. Netflix jest wbudowany w telewizor (na szczęście nie wyłączyli go razem z VEWD...), podobnie Amazon Video, ale niestety nie ma Disney+. No i wydać €60 tylko dla apki D+ to trochę mija się z celem. No i też potrafi się przywiesić i zagrzać.
Video
Komentarz usunięty przez moderatora
A rpi to bieda xD
@geuze: Naucz się, że się nie kupuje zamkniętego urządzenia z usługami bo zawsze cię w końcu zrobią w c---a
@LazyInitializationException: to przy okazji, główne założenie to torrentbox, SMB, raspotify i ewentualnie retropie:)
@Kryspin013: to świetne urządzenie, ale marny odtwarzacz. Jeszcze podepnę do tego SSD na system + 4TB dysk i będzie git XD
@Kryspin013: ja patrzyłem przede wszystkim na jakość obrazu i stosunek cena/jakość, a ten był najlepszy w swojej klasie, a VEWD traktowałem jako miły dodatek. Streaming wtedy jeszcze raczkował, a D+ nie istniało. Zawsze sobie można kupić jakiegoś boxa/sticka, ale kolorów w ekranie nie poprawisz. Tak czy inaczej Sony nieźle wydymało swoich użytkowników
@geuze: czy ja wiem. Tzn częściowo tak, ale ma ogrom wad, wliczając w to głównie zamknięty blop firmware i drugi system operacyjny działający nad systemem użytkownika. Do tego dalej brak nvme i brak sprzętowego AES. Trochę bieda.
Jakie tiny PC Della masz na myśli? Malina w tej chwili z 4gb ram to 60€, do tego zasilacz i karta/dysk i obudowa.
Miałem składać media PC na procesorze x86, ale przy obecnych cenach to jest XDDD
@RudaBrona: ale może ( ͡º ͜ʖ͡º) Z resztą wyżej już pisałem, że odtwarza multimedia przy okazji i piszę to raczej jako ciekawostkę, a w 90% używana będzie do czego innego (SMB, torrent, raspotify, retropie), dopóki nie ogarnę jakiegoś mi boxa czy fire sticka.
Może sobie trochę pobawię się też jakimiś czujnikami czy coś w wolnej